Издвајамо:

Архиве аутора: Зоран Станковић

Feed Subscription

У Грачаници обављено средњовековно венчање

IMG_0463

Данас је у Грачаници, у организацији Туристичке организације Грачанице, одржана свадба по узору на средњовековне. Младенци су били Иван Томић, директор Канцеларије за питање заједница и Марина Стојилковић. По речима Бобана Петровића, директора ТОГ, ова свадба требала је да прикаже обичаје и традицију Срба са ових простора у средњем веку. Младенци и гости били су обучени у костиме које поседује ... Прочитај више »

У Ливађу одржана Спасовданска манифестација

IMG_0288

Уз ентузијазам и ангажовање организатора, Месног одбора Ливађа, у овом селу одржана је Спасовданска приредба. Лоши временски услови нису дозволили да се приредба, како је планирано, одржи на отвореном простору испред школе, али је свечано било у сали ОШ Кнез Лазар у Ливађу. Уз присуство бројних суграђана, као и гостију, наступили су чланови Школе фолклора Венац из Лапљег Села и ... Прочитај више »

Утакмица Црвена звезда – Грачаница 4:0

IMG_0221

На терену спортског комплекса у Грачаници одиграна је пријатељска утакмица између ФК Грачаница и ФК Црвена звезда. Овај спортски окршај је трећи сусрет ова два тима и прераста у традиционални пролећни сусрет и гостовање фудбалера Црвене звезде, који су у Грачаници драги гости. Упркос томе што се утакмица игра на нашем терену, убедљивији и ватренији су били навијачи Црвене звезде. ... Прочитај више »

Фудбалери „Црвене звезде“ дочекани у Грачаници

IMG_0149

Испред манастира Грачанице дочекани су данас фудбалери ФК „Црвена звезда“, који су са малим закашњењем због заустављања на прелазу Мердаре, стигли у Грачаницу. Као и сваке године, и ове су им навијачи, Делије, приредили спектакуларан дочек уз пиротехничке реквизите. Светозара Мијаиловића, председника ФК Црвена звезда и играче дочекали су заменик косовског премијера Бранимир Стојановић и председник општине Грачаница Владета Костић. ... Прочитај више »

Полиција упозорила: Петровић опасност за грађане

foto_vest__1495527881

Косовска полиција саопштила је данас да је на основу добијених информација о месту где се крио осумњичени за разбојништво у Шилову и двоструко убиство у Србији Горан Петровић (24) из Пасјана, јуче извшрила претрес куће Стојанке Ристић (1951) у селу Могила, општина Клокот. “Током претреса није пронађена тражена особа, али је полиција пронашла његову документацију, што доказује да се Петровић ... Прочитај више »

Кандидатуру повукли сви из Штрпца који нису на Српској листи

foto_vest__1495520647

Јаблановићева, Петровићева и Рашићева листа остају све више без кандидата за посланике. Марија Симановић из Штрпца, која је на листи ПДС-а била кандидат за посланика и Миодраг Басарић из Штрпца, који је на листи Александра Јаблановића био кандидат за посланика, упутили су захтев ЦИК-у за повлачење са горе наведених листи, преноси Телевизија Мост. У захтеву који је ЦИК-у упућен 20. ... Прочитај више »

Српска листа у одбрани националних интереса Срба

MARKO DJURIC

Како предизборна кампања на Косову и Метохији одмиче, тако је све јасније да је опсесивна тема албанских политичара формирање такозване косовске војске и да ће они, не бирајући средства, настојати да осигурају подршку довољног броја српских посланика не само за ту иницијативу, већ и за демаркацију са Црном Гором, чиме би сами Срби постали активни промотери самопроглашене лажне државе Косово. ... Прочитај више »

Јавна дебата о процени имовине

Untitled

Министарство финансија, уз подршку Владе Шведске, извршило је прелиминарну процену земљишта у општини Грачаница, а на основу које ће се утврдити основица за обрачунавање пореза на имовину. Тим поводом, у сали Скупштине општине Грачаница, биће отворена ткз. изложба, дебата на којој ће бити постављене карте са приказаним прелиминарним процењеним вредностима земљишних зона. Грађани ће сазнати прелиминарну вредност имовине по квадратном ... Прочитај више »

Исплата редовне и привремене новчане накнаде

dinari_0

Национална служба за запошљавање ће преко Поштанске штедионице,  уплатити редовну новчану накнаду незапосленим лицима за април 2017.године, данас, 23.маја 2017.године. Привремена новчана накнада за април 2017.године лицима која живе на и ван територије АП Косова и Метохије, биће исплаћена у среду 24.маја 2017.године.   Прочитај више »

У Ливађу на Спасовдан богат културно-уметнички програм

dscn0161_fotor

На Спасовдан, у четвртак 25. маја, а поводом сеоске славе, на игралишту Основне школе у Ливађу, од 17 часова биће одржана културно-уметничка манифестација. Месни одбор овог села организује манифестацију, како би спасовдански сабор, осим литургије у цркви, био обогаћен и културним програмом за све посетиоце. У програму учествују: Школа фолклора Венац из Доње Гуштерице, Школа фолклора Венац из Лапљег Села, ... Прочитај више »

Scroll To Top