Издвајамо:

Друштво

Feed Subscription

У Грачаници обављено средњовековно венчање

IMG_0463

Данас је у Грачаници, у организацији Туристичке организације Грачанице, одржана свадба по узору на средњовековне. Младенци су били Иван Томић, директор Канцеларије за питање заједница и Марина Стојилковић. По речима Бобана Петровића, директора ТОГ, ова свадба требала је да прикаже обичаје и традицију Срба са ових простора у средњем веку. Младенци и гости били су обучени у костиме које поседује ... Прочитај више »

Настављено чишћење фабрике у Батусу

ciscenje

У Батусу, у оштини Грачаници, настављена је акција чишћења тамошње фабрике, где би ускоро требало да се отоври производни погон предузећа „Металка Мајур“. Унутрашњос и круг фабрике данас су чистили волонтери, углавном мештани Батуса, а протеклог викенда у акцији су учествовали и представници власти, председник општине Грачаница Владета Костић, заменик премијера Владе Косова Бранимир Стојановић и други. У Батусу, у ... Прочитај више »

Општина Грачаница део конференције о Друштвено-економској стабилизацији

18745131_1785444991482505_1482122169_o

Призрен је јуче био домаћин конференције на којој је по први пут представљен пројекат под називом „Друштвено-економска стабилизација етничких мањинских и већинских заједница на Косову“. Овај пројекат је осмислила и представила Фондација за одрживи развој-ПРЕДА Плус у партнерству са Арбеитер Самаритер Будн-АСБ, док финансијски део покрива „Енгагемент Глобал“ у име немачког савезног Министарства за економску сарадњу и развој. Пројекат „Друштвено-економска ... Прочитај више »

У Ливађу одржана Спасовданска манифестација

IMG_0288

Уз ентузијазам и ангажовање организатора, Месног одбора Ливађа, у овом селу одржана је Спасовданска приредба. Лоши временски услови нису дозволили да се приредба, како је планирано, одржи на отвореном простору испред школе, али је свечано било у сали ОШ Кнез Лазар у Ливађу. Уз присуство бројних суграђана, као и гостију, наступили су чланови Школе фолклора Венац из Лапљег Села и ... Прочитај више »

Данас је Спасовдан

spasovdan

Спасовдан или Вазнесење Христово је хришћански празник, који се слави у 40. дан након Васкрса. По хришћанском веровању, васкресењем Господ је показао да је јачи од смрти и 40. дана од васкрсења његови су се ученици налазили за трпезом. Да би у томе успели Христос им је обећао Духа Утешитеља, и заповедио да до силаска Духа Светога не излазе из Јерусалима. ... Прочитај више »

Настављено асфалтирање улица у Грачаници

put

У улици Цара Николаја у Грачаници у току су припремни радови за асфалтирање, саопштено је из Одељења за урбанизам. „Асфалтираће се улица у дужини од око 460 метара, која је била у лошем стању, тако да ће након тога бити безбеднија и олакшаће кретање грађанима овог дела Грачанице“, каже пројект менаџер Игор Рашић за сајт општине Грачаница. Средства за асфалтирање ... Прочитај више »

Полиција упозорила: Петровић опасност за грађане

foto_vest__1495527881

Косовска полиција саопштила је данас да је на основу добијених информација о месту где се крио осумњичени за разбојништво у Шилову и двоструко убиство у Србији Горан Петровић (24) из Пасјана, јуче извшрила претрес куће Стојанке Ристић (1951) у селу Могила, општина Клокот. “Током претреса није пронађена тражена особа, али је полиција пронашла његову документацију, што доказује да се Петровић ... Прочитај више »

Јавна дебата о процени имовине

Untitled

Министарство финансија, уз подршку Владе Шведске, извршило је прелиминарну процену земљишта у општини Грачаница, а на основу које ће се утврдити основица за обрачунавање пореза на имовину. Тим поводом, у сали Скупштине општине Грачаница, биће отворена ткз. изложба, дебата на којој ће бити постављене карте са приказаним прелиминарним процењеним вредностима земљишних зона. Грађани ће сазнати прелиминарну вредност имовине по квадратном ... Прочитај више »

„Авенија“ успешно представила свој рад у Новом Саду

18519422_10212544285139982_1046633249601292609_n

Удружење пословних жена ,“Авенија“ учествовало је на манифестацији ,“Село у граду“, коју је организовало ,,Пољопривредно газдинство Поповић,, и град Нови Сад, а која је у Новом Саду одржана од 19.05. до 21.05.2017. На манифестацији су села из целе Србије презентовала своју културу, традиције и обичаје. Представљена су и мала породична пољопривредна газдинства и њихови производи. Захваљујући општини Приштина, измештеној у ... Прочитај више »

Научни скуп посвећен проф. др Најдану Пашићу

djuric

На Факултету политичких наука у Београду одржан је научни скуп на тему „Допринос професора, доктора Најдана Пашића у утемељењу и развоју политичких наука у Србији“. Поред декана овог факултета проф. др Драгана Симића на скупу су говорили еминентни професори Факултета политичких наука, као и унук Најдана Пашића, сада директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић. Ђурић се захвалио професорима ... Прочитај више »

Scroll To Top