Издвајамо:

Грачаница, априлско подне 2017.

IMG_8694

Прочитај више »

Грачаничко језеро – све више српских посетилаца

DSCN9940

Некад наше, онда туђе – данас, рекло би се, све више наше. Свакодневно можемо срести становнике Грачанице, како пецароше, тако и купаче. Стиче се утисак да су стране подељене, тако да се Срби најчешће срећу на страни поред магистралног пута, али и та слика је релативна. У сваком случају, за оне који ове године спас од врућина нису потражили на ... Прочитај више »

Призрен – Oбасјан сунцем

prizren

Призрен је градско насеље смештено у јужној Метохији у аутономној покрајини Косово и Метохија. Седиште је истоимене општине и Призренског округа. Град се налази у подножју Шар планине, близу албанске и македонске границе. О Призрену писали су многи. Призренци, освајачи, путописци, државници… И сви су се сложили у једном: да је то град посебан по много чему. Град који спаја више култура ... Прочитај више »

Нека се не заборави – Старо Грацко

HPIM1142.JPG

Ни после 17 година злочинаца нема. Као да се злочин није ни десио. Ипак, због нечије обести и нечијих прљавих циљева, 14 живота је истог дана на жетви угашено. Жртве нећемо и не смемо заборавити. Прочитај више »

Право освежење само на Брезовици

P1250221

Ових дана, а по прогнозама метеоролога, нарочито следеће недеље, очекују нас велике врућине. Уколико не путујете даље, можда је право време да посетите Брезовицу, расхладите се и уживате у планинској природи. Прочитај више »

Острог, место где вера спаја људе

ostrog

Манастир Острог само у току летњих месеци обиђе између 250 и 300.000 верника и посетилаца, што га сврстава у највеће православно светилиште, не само на подручју Балкана, него и целе Европе. Прочитај више »

Трагедија за јавну сцену

IMG_20160616_011257

Легенде које су нас напустиле ове године за кратко време. Маринко Маџгаљ, Драган Николић, Бата Живојиновић и Милорад Мандић Манда. Прочитај више »

Слика дана: Свечано у одељењима четвртих разреда ОШ Краљ Милутин

mmm

Школарци, четвртаци – срећно у петом!!!   Прочитај више »

Споменик Милошу Обилићу, данас у 15 часова

milos obilic

Прочитај више »

Срећан Ускрс!

jelena

Желимо вам да Васкршње празнике проведете у миру и срећи. Да будете у друштву својих најмилијих и највољенијих. Да се вратимо правом богатству, а оно се налази у добром здрављу и срећној породици. Срећан Ускрс жели вам ваша Радио Грачаница. Прочитај више »

Scroll To Top