Издвајамо:

Косово и Метохија

Feed Subscription

У Грачаници обављено средњовековно венчање

IMG_0463

Данас је у Грачаници, у организацији Туристичке организације Грачанице, одржана свадба по узору на средњовековне. Младенци су били Иван Томић, директор Канцеларије за питање заједница и Марина Стојилковић. По речима Бобана Петровића, директора ТОГ, ова свадба требала је да прикаже обичаје и традицију Срба са ових простора у средњем веку. Младенци и гости били су обучени у костиме које поседује ... Прочитај више »

Економска школа Приштина-Лапље село обележава 56 година постојања

18622375_1441272815930997_501928841380333187_n

Економско- трговинска школа Приштина -Лапље село ове године обележава 56 година постојања, истакла је директорица ове школе Драгица Митић . „Дан школе је  28.маја у недељу, али због викенда померили смо за понедељак 29.маја у 10:30 часова.  Припремили смо пригодан културно уметнички програм и промоцију петог  часописа“ Економист““. Економско-трговинска школа у Лапљем селу, измештена је из Приштине и образује ученике на ... Прочитај више »

С. Шерифовић честитао Рамазан

Sebastijan_Serifovic1

Заменик председника општине Грачаница за заједнице Себастијан Шерифовић честитао је верницима исламске вероисповести почетак Светог месеца Рамазана. „Срдачно честитам почетак Рамазана са жељом да га проведу у добром здрављу, радости, љубави и разумевању према другима, због јачања мултиетничког и мултикултуларног друштва и живота“, поручио је Шерифовић. Прочитај више »

Владета Костић честитао Рамазан

vladeta kostic

Председник општине Грачаница Владета Костић честитао је грађанима исламске вероисповести почетак месеца Рамазана. Костић је пожелео да им предстојећи рамазански дани донесу духовни мир и радост. „Нека вам месец Рамазана донесе радост, спокојство, мир, међусобно поверење и поштовање према људима које нам је свима потребно. Желим да овај месец проведете у добром здрављу, срећи и благостању“, поручио је председник општине ... Прочитај више »

Иван Томић честитао Рамазан

ivan tomic

Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић честитао је данас Рамазан свим припадницима Исламске заједнице на Косову. „Честитам вам овај велики празник и зелим да га проведете у кругу породице, у миру, радости и благостању. Нека дани који долазе буду испуњени разумевањем, поштовањем и толеранцијом. Негујући своју веру, обичаје и традицију, Исламска заједница развија своје моралне и духовне вредности.  У ... Прочитај више »

Бранимир Стојановић честитао Рамазан

bane

Поводом почетка месеца Рамазана, заменик премијера Бранимир Стојановић упутио је честитку свим грађанима муслиманске вероисповести, са поруком да празник проведу у здрављу и миру. „Нека празник који долази буде испуњен разумевањем, поштовањем и толеранцијом. Празник треба да буде моменат када ће жељу за сукобима и борбену реторику заменити миран заједнички живот, без обзира на националну или верску припадност“, поручио је ... Прочитај више »

Одржана седница Радне групе за унапређење и спровођење препорука из „Беле књиге“

vucic_1000x0

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић председавао је данас првој седници Радне групе за унапређење и спровођење препорука из „Беле књиге” Савета страних инвеститора. На седници су дефинисани наредни кораци које би требало предузети зарад побољшања пословног окружења и стварања бољих услова за долазак инвеститора у Србију. „Јавне финансије Србије су под контролом и у наредном периоду важно је да ... Прочитај више »

Вучић и Бенедикт о процесу евроинтеграција и проблемима са формирањем ЗСО

ALEKSANDAR VUCIC

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбaсадорима Европске уније и отправником послова делегације ЕУ у Србији Оскаром Бенедиктом, о препорукама ЕУ у процесу европских интеграција, застоју у преговорима са Приштином и проблемима са формирањем Заједнице српских општина, као и извештају о поглављима 23. и 24. Премијер је изразио задовољство повећаном трговинском разменом са ЕУ, као и ... Прочитај више »

Ђурић разговарао са студентима мађународног права из Хонгконга

djuric sa studentima iy Honkonga

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас групу студената и постдипломаца Сити универзитета из Хонгконга, који се налазе у вишенедељној посети Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској. Ђурић је студенте међународног права из Хонгконга упознао са радом и надлежностима Канцеларије за Косово и Метохију, дијалогом Београда и Приштине и начинима на који се тај процес одражава ... Прочитај више »

Потписан уговор о изградњи нове водоводне мреже у Грачаници

18716629_818018251708557_1094233094_n

У општини Грачаница данас је потписан уговор о изградњи нове водоводне мреже од 22 км  у Грачаници, између председника општине  Грачаница Владете Костића и   овлашћенoг представник аустријске фирме „Тирол“ Алтене Краснићи. Потписивању уговора присуствовао је и представник аустријске компаније ОСТАП Милован  Москољов. Према речима председника општине Грачаница Владете Костића проблем водоснабдевања у Грачаници ће коначно бити решен. „Новом водоводном мрежом ... Прочитај више »

Scroll To Top