Издвајамо:

Днавне архиве: 2. маја 2017. 18:49

Да ли Приштина и даље признаје пасоше косовских Срба?

142459_pasos01-stock-shutter_ff

Аутобуским агенцијама које саобраћају између Србије, Косова и Македоније речено је да Косово више не признаје српске пасоше који се издају косовским Србима – оне које издаје Координациона управа при Министарству унутрашњих послова Србије, потврђено је у агенцијама Радију Слободна Европа. Из надлежних институција Косова још нису потврдили да ли постоји нека одлука о томе, а из Министарства унутрашњих послова ... Прочитај више »

Поред Грачаничког језера гомиле смећа уместо тротоара

IMG_8900

Последњих неколико година наши суграђани поново посећују Грачаничко језеро и то, од раног пролећа до касне јесени. Најчешћи посетиоци су пецароши, затим они који одлазе на излет или само купање. Ипак, оно на шта прво наиђемо приближавајући се овом језеру јесте смеће. Готово на сваком кораку, поред самог пута налазе се гомиле смећа. Оно што је занимљиво је да смеће ... Прочитај више »

УНС позвао медије да сутра прекину програм на пет минута

dnevna-štampa-1024x687-1-1000x600

Удружење новинара Србије (УНС) позвало је новинаре и медијске раднике да сутра од 11.55 до 12 сати прекину програм у електронским медијима, и да објаве проглас у којем се наводи да је слобода медија у Србији угрожена и да новинари никада нису били у тежем економском положају и под већим притисцима. УНС је, поводом Светског дана слободе медија који се ... Прочитај више »

Учитељ Драган Филиповић презентовао рад о припреми наставе у комбинованим одељењима

IMG_8780

Драган Филиповић, учитељ у ОШ Свети Сава у Сушици учествовао је на Другој смотри стваралаштва у образовно-васпитном процесу у Гружи под називом „Покренимо се“, где је презентовао рад о писменој припреми за извођење наставе у комбинованим одељењима. Рад је протекао веома запажено, а учитељ Филиповић је појаснио о каквом се раду раду, као и о самој смотри. Опширније у видео ... Прочитај више »

Стање у здравственим установама на КиМ ће се поправити

dscn9794

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић изјавила је да ће стручне комисије већ од наредне недеље изаћи на терен, обићи сваку здраствену установу на Косову и Метохији и увидети какво је стање у здравственим установама. „На основу тога, у сарадњи са надлежним институцијама и Канцеларијом за КиМ припремиће се планови нових кадровских решења – рећи толики и толики број ... Прочитај више »

Угашени сигнали српских мобилних оператера VIP и Теленор

vip_mobile_internet_4g_220716_tw1024

Јуче је угашен сигнал српских мобилних телефонија Теленор и Вип мобајл, које су углавном функционисале у српским срединама на Косову. То је предвиђено бриселским Споразумом о телекомуникацијама. Косово је ове компаније до сада сматрало илегалним оператерима. Наиме, ове две компаније немају дозволу да послују на Косову, а њихови корисници ће моћи да остваре саобраћај под непромењеним условима у договору са ... Прочитај више »

Арно Гујон: И даље напето на Косову и Метохији

arno gujon

Француски хуманитарац Арно Гујон, који годинама помаже Србима на Космету, говорећи о безбедности Срба на КиМ он је рекао да је безбедносна ситуација боља него пре 13 година, али да и даље има доста напада.Гујон тренутно ради на припремању летовања за 42. деце из српских енклава. Каже да спремају конвој хуманитарне помоћи који ће ових дана кренути на КиМ, али ... Прочитај више »

Scroll To Top