Издвајамо:

Днавне архиве: 6. маја 2017. 16:24

Козарев: Нема опстанка Горанаца без државе Србије

kozarev u gori

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев честитао је житељима Горе Ђурђевдан и најавио да ће држава Србија за 10 домаћинстава обезбедити 15 хиљада садница малина. „Разговарали смо у свечаној и радној атмосфери о ономе што чини јуче, данас и сутра Горанаца и заједничког живота са Србима, и другим неалбанцима на Косову и Метохији“, рекао је Козарев на ... Прочитај више »

Званичници честитали Дан Горанаца

gora

Министар за заједнице и повратак Дaлибор Јевтић честитао је припадницима горанског народа на Косову Дан Горанаца „Поштовани припадници горанског народа желим да истакнем да сте ви народ који је добар показатељ опстанка на Косову, упркос тешким временима са којима се суочавамо како у еконосмком смислу тако и у другим сферама живота. Министарство на чијем сам челу ће увек бити ту ... Прочитај више »

Данас је Ђурђевдан

vrbica

 Српска православна црква и верници данас славe Светог Георгија, једног од девет великомученика и првих страдалника за хришћанску веру. Према народним обичајима, Ђурђевдан је празник који се односи на здравље укућана, удају и женидбу младих, плодност стоке и добре усеве. Празник Светог Георгија, једног од девет великомученика и првих страдалника за хришћанску веру, обележава се у свим храмовима Српске православне ... Прочитај више »

Scroll To Top