Издвајамо:

Днавне архиве: 8. маја 2017. 17:54

Мисија ОЕБС-а на Косову подржава пружаоце здравствене заштите да одговоре на случајеве породичног насиља

15064256-OSCE-flag-Stock-Photo

Серија од пет радионица одржаних широм Косова за пружаоце здравствене заштите о томе како да идентификују, упућују и третирају жртве породичног насиља у организацији Мисије ОЕБС-а приведена је крају 8. маја 2017. Радионице су заједнички организовали Министарство здравља и Косовска полиција и имале су за циљ да ојачају реакцију пружалаца здравствене заштите у случајевима породичног насиља. Око 102 лекара и ... Прочитај више »

У Драгољевцу код Истока демолирана кућа повратника

image-0-02-05-cca8bb5b8245ddf541d75e6978fa67169ca7366a7c4363dec4395c019d18db3f-V

Повратнику Благоју Зувићу из Доњег Драгољевца код Истока, синоћ је према информацијама које је Министарство за заједнице и повратак добило од својих представника са терена у Истоку, демолирана кућа. На кући чија је примопредаја била у петак избијени су готово сви прозори и оштећен је зид на улазним вратима. Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оцењује да је ово ... Прочитај више »

Роман „Ткачи сребра“ Леле Марковић промовисан у Призрену

3

У манастиру Свети Архангели код Призрена је одржана промоција романа „Ткачи сребра“ Леле Марковић. Осим ауторке на промоцији су говорили: Бојан Бабић, председник Друштва пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена и Александар Гуџић историчар из Дома културе Грачаница.  „Част нам је што смо као друштво издали књигу Леле Марковић, а од посебног значаја је што смо догађај организовали тамо где ... Прочитај више »

Марко Ђурић на обележавању Дана победе у Митровици

kosovska-mitrovica-foto-nebojsa-mandic-1484469278-659633

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће сутра, 9. маја, у Косовској Митровици обележавању Дана победе над фашизмом. Том приликом, Ђурић ће у 12 сати положити венац на Споменик рударима јунацима из Народноослободилачке борбе, а у 12,30 сати, у пешачкој зони улице Краља Петра Првог, обићи ће изложбу фотографија из Другог светског рата. У 15 сати, директор Канцеларије ... Прочитај више »

ПУ „Ђурђевак“ обележила дан установе

18425013_10155175161467203_2338452002471698235_n

Традиционално и ове године деца и васпитачи предшколске установе „Ђурђевак“ пригодним културно-уметничким програмом обележили су дан ове установе у великој сали Дома културе у Грачаници. Према речима васпитача око две стотине дечака и девојчица предшколске установе „Ђурђевак“ припремало се око месец дана за ове кореографије . „Као и сваке године тако и ове славимо Ђурђевдан . Пошто је била слава током викенда ми ... Прочитај више »

Козарев: Да се обузда кампања спречавања расељених да се врате на своја огњишта

kozarev

Срби на Косову и Метохији суочавају се са очигледно организованим настојањима екстремиста да се повратак расељених што је могуће више отежа или спречи, а таква пракса је најприсутнија у Метохији, где је српски народ био принуђен на најмасовније исељавање. И најновије вандализовање повратничке куће у околини Истока, где су овакви напади, нажалост, постали готово свакодневни, потврда је неспособности или изостанка ... Прочитај више »

Ђурић и Танин о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

djuric tanin

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са шефом Мисије Уједињених нација на Косову и Метохији (УНМИК) Захиром Танином. Ђурић и Танин разговарали су о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и перспективама дијалога Београда и Приштине. Директор Канцеларије за Косово и Метохију нагласио је да Београд жели пуно спровођење договора постигнутих у Бриселу, ... Прочитај више »

Недеља Црвеног крста

crveni_krst1

Поводом 8.маја, међународног дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Црвени крст Грачаница заједно са Заводом за трансфузију крви из Грачанице организује акцију добровољног давања крви. Акција се одржава у просторијама Црвеног крста Грачаница на Падалишту у термину од 09-14 часова. Прочитај више »

Продужен рок за верификацију диплома

ivan_tomic

Влада Косова донела је одлуку да продужи мандат Комисији за верфикацију диплома за још једну годину. Власницима диплома са приштинског Универзитета са седиштем у Северној Митровици дата је нова шанса да верификују своје стечено знање, што им је неопходно за рад у косовским институцијама. Новом уредбом формирана је радна група која ће се бавити проширењем мандата ове Комисије, укључујући период ... Прочитај више »

Scroll To Top