Издвајамо:

Днавне архиве: 14. маја 2017. 12:52

Синергија: Конференција о значају очинства

11889470_505409002942478_2796221370835504117_n

У организацији Омладинског едукативног клуба Синергија, 15. и 16. маја у Косовској Митровици биће одржана конференција „Супер тата – активно очинство и превенција родно заснованог насиља“.На конференцији ће бити анализиран значај активног очинства у превенцији родно заснованог насиља. Конференцију је подржао Популациони фонд Уједињених нација на Косову. Извор: ТВ Мост Прочитај више »

Млади Сава Здравковић освојио прво место на фестивалу у Зрењанину

IMG_2756

Сава Здравковић наступао је на хармоници на 61. фестивалу музичких и балетских школа Србије, који је одржан у Зрењанину и освојио прво место. Сава је ученик ОШ Краљ Милутин, као и Музичке школе Стеван Мокрањац у класи професора Љубише Костића. Филип Мирковић освојио је, такође, прву награду у категорији – клавир. На овогодишњем фестивалу су се представиле 64 музичке школе, ... Прочитај више »

Каратисти клуба „Сенши“ из Краљева донели 11 медаља

IMG_9082

Млади каратисти клуба „Сенши“ у Лапљем Селу, након успешног учешћа на првом колу Фудокан лиге, у другом колу у Краљеву освојили су 11 медаља. Од тога, три златне, две сребрне и шест бронзаних. По речима тренера Милана Рашића, чланови клуба активно су се припремали месец дана пред такмичење, а резултати су знатно бољи од учешћа у првом колу. Пред њима ... Прочитај више »

Стефановић: Време је да се због косовских Албанаца ЕУ укључи

Serbian parliament elects Nebojsa Stefanovic as new speaker

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да изјаве косовских Албанаца показују да је време да се ЕУ укључи и пошаље снажну поруку да тако нешто не толерише и трпи. „Потребна је озбиљна и чврста реакција, ако међународна заједница хоће да покаже да је истински посвећена неком процесу у коме једнако гледа и третира све“, рекао је Стефановић ... Прочитај више »

УНС: Казнити нападаче на Арбану Џару

novine_morguefile

Удружење новинара Србије и његов огранак на Косову најоштрије осуђују напад на доскорашњу новинарку и уредницу приштинског листа „Зери“ Арбану Џару. Позивамо надлежне органе да хитно пронађу починиоце и налогодавце физичког напада на Џару. Пропусти и неодговарајућа реакција Полиције Косова и надлежних правосудних органа, пре свих Еулекса, на претње које је Џара добијала у претходном периоду резултиралу су новим нападом ... Прочитај више »

Scroll To Top