Главна / Друштво / ПУ Сунце-Липљан сутра организује приредбу поводом Међународног дана деце

ПУ Сунце-Липљан сутра организује приредбу поводом Међународног дана деце

Предшколска установа „Сунце“ Липљан сутра организује велику приредбу поводом Међународног дана деце, а уједно ће то бити и завршна приредба за предшколце.

Све оно што смо радили током целе године сутра ћемо уоквирити том приредбом, истакла је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Слађана Секулић, стручни сарадник ове образовне установе.

„Приредбе су саставни део нашег васпитно-образовног рада, а родитељи, васпитачи и деца их жељно ишчекују јер је то прилика да деца искажу свој теленат за глуму, игру, рецитовање, итд. Прошле године смо у оквиру обележавања Међународног дана деце организовали дружење са радницима Туристичке организације Грачанице, који су деци у средњовековним костимима организовали врло интересантне активности“, истакла је Рашић.

Она је напоменула да ће приредба бити одржна у 11 часова у Дому културе у Доњој Гуштерици, а учествоваће деца из свих шест објеката ове установе.

„Сви смо се потрудили и верујем да ће приредба бити врло интересантна, а када су дечија права у питању ми се трудимо да кроз игру и причу стално деци указујемо на то која су њихова права али и обавезе. Више активности на ту тему имамо током Дечије недеље у октобру, као и сваког 1. јуна, али и кроз свакодневни рад са њима је то неизоставна тема“, казала је Рашић.

ПУ „Сунце“ у објекатима у Липљану, Доњој Гуштерици, Ливађу, Сувом Долу, Лепини и Добротину броји око 150 деце, а обично око 40 буде уписано у предшколски припремни програм.

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …