Главна / Друштво / Изложбом и промоцијом бициклизма обележен Дан заштите животне средине у Грачаници

Изложбом и промоцијом бициклизма обележен Дан заштите животне средине у Грачаници

Обележавање Дана заштите животне средине  у Грачаници започело је изложбом дечијих ликовних радова на тему “Ја сам део планете”. Ученицима који су урадили најбоље радове награде је уручила председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

“Данас смо овде окупили основце, екологе и бициклисте, а све у циљу еколошке едукације и промоције бициклизма у Грачаници како бисмо изместили саобраћај из Грачанице и више се трудили да очувамо своју животну околину”, истакла је Шубарић.

Председница општине је најавила да ће ускоро почети решавање највећег еколошког проблема у овој средини загађења корита реке Грачанке.

“Покренут је и одобрен пројекат који ће трајно решити проблем реке Грачанке, као и сам канализациони систем.  У том пројекту су поред општине Грачаница укључене и општине Косово Поље, Обилић и Липљан”, казала је председница општине Грачаница.

Након изожбе ученичких радова организована је еколошка бицикла у којој је учествовало више од сто бициклиста. манифестација поводом обележавања Дана заштите животне средине у Грачаници завршена је садњон украсног дрвећа у дворишту новоизграђеног дечијег обданишта.

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …