Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Министарство ће подржати приоритетне пројекте за невећинске заједнице

Ракић: Министарство ће подржати приоритетне пројекте за невећинске заједнице

На састанку који је данас одржан у Министарству за заједнице и повратак са посланицима у Скупштини Косова из бошњачке заједнице-Дуда Баље, ромске-Фадиљ Гаши-, горанске-Адем Хоџа, ашкалијске-Беким Арифи и турске заједнице-ЕнисКереван, договорено је да неки од приоритетних пројеката за ове народе на Косову, које Министарство за заједнице и повратак у оквиру свог мандата може да подржи, буду спроведени.

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је на састанку рекао да министарство користи све своје ресурсе да помогне невећинским народима, али да на жалост они нису ни изблиза довољни јер је много проблема са којима се они на Косову суочавају.

”За мене су сви народи на Косову подједнако важни и обзиром да знам са каквим се све потешкоћама суочавате, могу да вам кажем да у институцији коју водим имате искреног партнера у решавању неких од тих проблема. Жалосно је што се сматра да је Министарство за заједнице и повратак једина инстанца када је помоћ невећинским народима у питању. Ми хоћемо да помогнемо и данас вам кажем да ће та помоћ бити усмерена на најприоритенијепројекте.”

Министар је посланицима пренео да ће заједно тражити подршку других институција како би све оно што министарство не може да реши и помогне било помогнуто и решавано од стране осталих надлежних министарстава.

”Нећемо имати лак посао у свему томе али ћемо бити упорни да статус и животни стандард нашег народа подигнемо на један виши ниво, јер смо се на то обавезали”, казао је Ракић.

Представници невећинских народа су се захвалили на прилици да разговарају о проблемима који су како су истакли различите али и заједничке природе и казали да ће се уз договор и интензивнију сарадњу решавати.

Састанци слични данашњем, договорени су и за наредни период какао би се уз пуну сарадњу и координацију доносиле најбоље одлуке у корист невећинских народа на Косову.

Извор: Саопштење МЗЗП

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …