Главна / Култура / Одржана ликовно-литерарна колонија у црквеној порти у Липљану

Одржана ликовно-литерарна колонија у црквеној порти у Липљану

У оквиру обележавања Видовдана и предстојећег празника Свете Тројице када су Дани општине Липљан, у дворишту цркве Ваведења пресвете Богорорице организована је ликовно-литерарна колонија на којој су учествовала деца неколико основних школа са територије општине Липљан.

Начелница општинске управе Липљана Тамара Рашић, у изјави за РТВ Грачаница, истакла је да је ово један вид неговања традиције и пријатељства, али и скретање пажње ученика на светиње и наше корене.

„Циљ ове колоније јесте да наше ученике мало склонимо из школских зграда и да се на отвореном простору мало друже и стварају. На овај начин трудимо се да негујемо пријатељство и окренемо се традицији али и да сачувамо наше светиње што смо и хтели даци да покажемо јер без наших светиња и корена нисмо ни ми сами ту. Тема литерарног рада је „Остајте овде“ а ликовног-Завичају мој“, истакла Рашић.

Ученици основних школа са територије општине Липљан показали су своје умеће у сликању и писању састава на задату тему. Радови са ове колоније биће изложени током обележавања Дана општине Липљан, када ће свим учесницима бити уручене захвалнице и пригодне награде.

Check Also

Млади виртуози музичке школе у Лапљем Селу

Ученици Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу захваљујући својим талентима, раду и труду …