Главна / Вести / Косово и Метохија / Високи Дечани: Манастир у који је Србима забрањен долазак уништили албански екстремисти

Високи Дечани: Манастир у који је Србима забрањен долазак уништили албански екстремисти

Манастир Високи Дечани реаговао је након што је групи од 50 расељених Срба забрањено да присуствују празнику Свете Тројице у Мушутишту, наводећи да је СПЦ већ изразила дубоку забринутост због непостојања верских слобода и слободе кретања за све Србе на Косову.

Манастир Високи Дечани је подсетио да половина Срба из Мушотишта, који су расељени у централну Србију, а хтели су да прославе Педесетницу на рушевинама манастира Свете Тројице из 16. века, нису добили дозволу Косовске полиције да посете ту српску светињу коју су уништили албански екстремисти на Косову.

“Српска православна црква на Косову је већ изразила дубоку забринутост због непостојања верских слобода и слободе кретања за све Србе на Косову поводом сличног случаја у Приштини. Претходне године полиција је дозвољавала Србима да присуствују литургији, али сада не”, наводи се на Твитеру манастира Високи Дечани.

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …