Главна / Друштво / Литургијом и изложбом традиционалних јела обележен други дан манифестације “Дани општине Липљан”

Литургијом и изложбом традиционалних јела обележен други дан манифестације “Дани општине Липљан”

Други дан Свете Тројице и општине Липљан, започео је литургијом у цркви Светих Флора и Лавра којој су, поред неколико стотина мештана Липљана и околних српских села, присуствовали и начелник Косовског-управог округа Срђан Поповић и председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

„Радује то што је сваке године за Свету Тројицу све више нашег народа у општини Липљан. Јуче смо славили у Скуланеву, данас у Липљану, а сутра у Добротину.Традиција и кулутура и сви наши празници обавезују наш народ да буде присутан на овим просторима и докле год будемо поштовали наше празнике и традицију дотле можемо рачунати на наш опстанак на овим просторима“, истакао је начелник Косовског-управног округа Срђан Поповић.

„Задовољство је данас бити у Липљану видети пуну порту људи и ја сам јако срећна због тога и што сам данас овде са својим народом да увеличамо весеље и празник посвећен Светој Тројици“, казала је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Након богослужења у црквеној порти одржана је изложба традиционалних косовских јела и такмичење у припремању чувене косовске погаче.

„Ова три дана су нам прилика да окупимо људе који се баве неким традиционалним радом. Јуче у Скуланеву били су изложени ручни радови, а данас је то домаћа храна и традиционална кухиња нашег краја“, истакао је Милан Јоксимовић, председник Привременог органа општине Липљан.

У оквиру манифестације „Дани општине Липљан“ вечерас у порти цркве Вазнесења Господњег биће одржан концерт ансамбла Венац.

 

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …