Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштини циљ да протера све који мисле да живе у Србији

Приштини циљ да протера све који мисле да живе у Србији

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Приштина спрема много ствари против Срба на Косову и Метохији са јединим циљем чишћења севера од Србије и Срба који сматрају да живе у Србији, а не на Косову.

„Подносе кривичне пријаве против људи који се супростављају Приштини, то је доказ да неко жели политички да протера Србију и физички протера и склони све Србе који сматрају да живе у Србији, а не на Косову. Њима је једини циљ чишћење севера и онда ће мислити да су све завршили. А сви се праве луди у међународној заједници као да се ништа не дешава”, рекао је Вучић у изјави новинарима после полагања венца на Споменик јунацима са Кошара.

Казао је да сада чека да Приштину награде у Бриселу 23. јуна визном либерализацијом, против чега, додаје, нема ништа.

„Али само желим да видим како ће да образложе, да награде оне који у дијалогу ништа нису учинили, који су забранили спровођење избора, који су свакодневним инцидентима потврђивали да не заслужују поверење међународне заједнице“, објаснио је он.

Вучић је рекао да је КиМ једино место где се одигравао некакав војнички сукоб, а где је стопа повратка нижа од три одсто.

„Срби који су протерани у мањем проценту од три су се вратили. Не постоји слична ситуација нигде у свету. Али то никога не заима, није никада интересовало, нити ће. Велики када направе грешку никада неће признати, већ ће је бранити до краја. Они су из њиховог угла бомбардујући Србију учинили најбољу ствар. Они тај став неће променити. Немојте очекивати то од њих. О лицемерју да причам нема помоћи никоме, али бих најрадије из коже искочио”, казао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …