Главна / Вести / Косово и Метохија / Тајић на обележавању општинске и храмовне славе у Зубином Потоку

Тајић на обележавању општинске и храмовне славе у Зубином Потоку

Општина Зубин Поток данас је у присуству великог броја верника обележила градску и храмовну славу Св. Тројице, којој је присуствовао и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић.

Свету ерхијерејску литургију у Храму Свете Тројице служио је владика Рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије, након чега је одржана и литија општинским улицама.

Честитајући Славу руководству и житељима Зубиног Потока, Тајић је истакао да им преноси и поздраве и честитке председника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије Петра Петковића.

– Вишезначна је симболика обележавања данашњег дана у Зубином Потоку. Ово је прилика да се посветимо пре свега традицији, али и подсетимо се свега онога што је до сада урађено и што се планира у будућности када је развој Зубиног потока, али и српских средина на КиМ у питању. Важно је рећи да су планови Канцеларије за Косово и Метохију, Владе Републике Србије уз огромну подршку председника Александра Вучића амбициозни, али и оствариви. Општина Зубин Поток у континуитету је једно велико градилиште и тако ће бити и у будућности. У основи свега што планирамо и што тренутрно радимо, мора бити пре свега мир, безбедност и сигурност сваког појединца. Само на таквим основама можемо да остваримо све своје планове у Зубином Потоку, али и широм простора Косова и Метохије где је помоћ државе Србије никад снажнија – истакао је Тајић.

Check Also

На КиМ од данас ипак рестрикције електричне енергије

На Косову и Метохији су од јутрос ипак на снази рестрикције електричне енергије, иако је …