Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница : Дојаве о постављеним бомбама у школама на централном КиМ биле лажне

Грачаница : Дојаве о постављеним бомбама у школама на централном КиМ биле лажне

Након што су готово све основне школе на централном КиМ  рано јутрос добиле на мејл дојаве о постављеним бомбама, директори три највеће основне школе на овомн простору, у Грачаници, Лапљем Селу и Доњој Гуштерици, реаговали су одмах и децу обавестили да ће настава бити онлајн, а тамо где су деца већ ушла у школе, удаљила их из објеката и послали их својим кућама.

Директор ОШ “Краљ Милутин” Владимир Милкић,  каже да је мејл стигао рано ујутро и да је написан ћирилицом и да се одмах реаговало, тако да деца нису ни улазила у школу и обавештена је полиција, која је прегледала просторије школе.

Љубиша Караџић, директор ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу истиче да панике није било и да је одмах обавестио школску управу и полицију.

“Ово је први пут да је наша школа добила овакву дојаву, иако нам овакве вести у последње време нису стране,  поступили смо по упутствима Министарства просвете и никаквог проблема није било. Сви који су се у том моменту нашли у просторијама и ученици и особље  удаљени су из школе, као и из истурених одељења у Преоцу и Чаглавици”, каже Караџић.

Након што су специјализоване контрадиверзионе екипе Косовске полиције прегледале све три основне школе, у полицијској станици у Грачаници екипи РТВ Грачаница потврђено је да су дојаве о постављеним бомбама биле лажне.

Check Also

На КиМ од данас ипак рестрикције електричне енергије

На Косову и Метохији су од јутрос ипак на снази рестрикције електричне енергије, иако је …