Главна / Регион / Северна Македонија: Гујон са представницима Срба и градоначелником Кумананова

Северна Македонија: Гујон са представницима Срба и градоначелником Кумананова

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон, који је у службеној посети Северној Македонији (18-19.јун), у разговору с представницима Срба пренео је спремност Управе да кроз суфинансирање пројеката помаже њихове напоре да сачувају свој идентитет у овој земљи.

Гујон се састао и са градоначелником Куманова Максимом Димитријевским с којим је разговарао о подршци српској заједници у овом граду, саопштено је из Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Гујон је имао састанак с председником КУД-а “Српски вез” Далибором Китановићем и члановима овог друштва које је ангажовано на очувању српског језика и културе у Северној Македонији.

Он је отворио концерт КУД-а “Српски вез” поводом девете годишњице њиховог рада и поручио фолклорашима да на најлепши могући начин чувају српску културу и идентитет у Северној Македонији.

Заједно с амбасадорком Србије у Северној Македонији Невеном Јовановић, Арно Гујон је положио венац испред крипте цркве Светог Архангела и Михаила у Скопљу, где почивају српски војници страдали у Првом светском рату.

Посетио је и спомен-костурницу на брду Зебрњак, подигнуту у част погинулим српским војницима током Кумановске битке у Првом балканском рату.

Извор: Т а н ј у г; Фото: Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Check Also

Пад непознатог објекта са неба изазвао експлозију у Загребу, пронађен кратер и два падобрана

Снажна експлозија којој је претходио пад објекта из ваздуха, одјекнула је синоћ око 23 сата …