Главна / Вести / Косово и Метохија / Данас наставак дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу

Данас наставак дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу

У Бриселу ће данас бити одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу. Делегацију Србије предводи директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, док ће косовску страну представљати заменик премијера Бесник Бисљими.

Портпарол Европске уније Петер Стано најавио је да ће се на новој рунди дијалога расправљати о споразуму о енергетици, али и о другим актуелним питањима, међу којима су и припреме за следећи састанак на високом нивоу између председника Србије Александра Вучића и косовског премијера Аљбина Куртија.

Вучић је у понедељак изјавио да се нада бар неком договору, јер би то био први договор око неких елементарних ствари, и да очекује да то буде у реду, осим ако “друга страна поново нешто не измисли”.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић најавио је у јучерешњем интервјуу за Вечерње новости да су две стране близу могуће финализације решења у области енергетике и приближавања ставова по питању несталих особа, као и да српска делегација на разговоре у Бриселу увек иде добро припремљена, “са чврстим уверењем да је могуће доћи до компромисног решења у бројним питањима важним за живот Срба и Албанаца”.

Домаћин сусрета биће специјални представник ЕУ за дијалог, Мирослав Лајчак.

Извор: Косово Онлине

Check Also

На КиМ од данас ипак рестрикције електричне енергије

На Косову и Метохији су од јутрос ипак на снази рестрикције електричне енергије, иако је …