Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Ристић даје алиби онима који чине све да повратка Срба не буде

Јевтић: Ристић даје алиби онима који чине све да повратка Срба не буде

Потпредседник српске листе Далибор Јевтић, реагујући на изјаву Славише Ристића, посланика у Скупштини Србије, за агенцију Бета, написао је на Твитеру да је то “класичан пример давања алибија онима који лажним оптужницама против Срба, узурпацијом имовине расељених Срба и на сваки други начин чине све да повратка Срба на Kосову не буде”.

“И уместо да господин Ристић критикује Албанце, он им даје алиби и за ниску стопу повратка криви Србе. Јер Славиши Ристићу су Срби за све криви. Kриви су и што се против њих подижу оптужнице само да се на Kосово не би вратили или да би се са Kосова раселили. Напада и окривљује Српску листу и Српску напредну странку, зато што једино српска листа и Српска напредна странка, а посебно председник Александар Вучић штите и бране српски народ од свих напада и боре се за опстанак и повратак Срба на Kосово. Морам да признам да су Славиши за једно сигурно криви и председник Вучиж и Српска листа, али и српски народ. Kриви смо што он на изборима добије тек 95 гласова Срба. Ето толико верује народ Ристићу” написао је Јевтић.

Ристић је за Бету рекао да је процес повратка расељених Срба изгубио сваку перспективу управо од момента када је бригу о повратку преузело косовско министарство на чијем су челу чланови Српске листе.

Check Also

Kанцеларија за KиМ: Са каквим оправдањем специјалци РОСУ упадају у српску основну школу у Штрпцу?

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с …