Главна / Вести / Косово и Метохија / Сутра дозвола за рад Електросевера на КиМ

Сутра дозвола за рад Електросевера на КиМ

Косовска Регулаторна канцеларија за енергетику (РУЕ) одржаће данас седницу на којој ће размотрити захтев за издавање дозволе српској компанији Електросевер за снабдевање електричном енергијом српских општина на северу КиМ, а очекује се да дозвола буде издата сутра, преноси Косово онлајн позивајући се на Газету експрес.

Власти у Приштини су, како је наведено, унапред пристале да српској компанији Електросевер дају дозволу за рад на северу.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и главни косовски преговарач Бесник Бисљими потписали су у уторак документ о примени енергетских споразума из 2013. и 2015. године.

Према Мапи пута договореној између Беоргада и Приштине, од ове компаније се очекује да потпише трговински споразум са Косовском компанијом за дистрибуцију електричне енергије на Косову (КЕДС), преко које ће моћи да обавља услуге дистрибуције (фактурисање, наплата, одржавање и прикљуцење нових купаца) у четири општине са српском већином на северу.

Очекује се, како је наведено, да ће се то догодити 10 дана након издавања лиценце.

“Друштво Електросевер Д.О.О” се за то припрема од децембра 2020. У то време ова компанија је поднела захтев за добијање дозволе Регулаторној канцеларији за енергетику.

Компанија је регистрована у косовској Агенцији за регистрацију предузећа од новембра 2018. године, а њен власник је Влада Србије.

Према подацима Агенције за регистрацију, јавно предузеће Електропривреда Србије, поседује 100 одсто акција “Друштва Електросевер Д.О.О”.

Како се наводи, као директор предузећа, чија је примарна делатност трговина електрицном енергијом, уписан је Бобан Новаковић.

Check Also

Kанцеларија за KиМ: Са каквим оправдањем специјалци РОСУ упадају у српску основну школу у Штрпцу?

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с …