Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Споразумом о енергетици север KиМ ће имати сигурно снабдевање струјом

Петковић: Споразумом о енергетици север KиМ ће имати сигурно снабдевање струјом

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић изјавио је да ће недавно постигнут договор о Мапи пута за спровођење споразума о енергетици значити много за север Kосова у смислу мира и стабилности и да је њиме обезбеђено сигурно снабдевање електричном енергијом.
Петковић је након обиласка централе фабрике “Јумис” у Зубином Потоку рекао да је најзначајније то што ће српска компанија Електросевер имати апсолутно снабдевање електричном енергијом за север KиМ које ће бити самостално и што је тиме заокружен цео систем и са дистрибуцијом и са снабдевањем и свим осталим стварима.

“Трудићемо се да у периоду који долази да се апсолутно поради на томе да се енергетска инфраструктура оправи, да се укину рестрикције, да се реши све оно са чиме сте се ви суочавали у претходним годинама, да то решите да имате нормално и сигурно снабдевање што је најважније. То је додатно важно да у тренутку када нам предстоји тешка зима због кризе у Европи и због рата у Украјини да смо ми овде осигурали наш останак и опстанак и сигурно снабдевање електричном енергијом кроз нашу компанију Електросевер”, рекао је Петковић.

Он је најавио и да ће се о томе додатно разговарати, као и да ће он бити на терену када крене пуна имплементација споразума.

“Најважније је да смо заједно, да чувамо једни друге и осигурамо мир и стабилност, јер са тим нема више претњи да ће било ко да нам упада у Валач, да ће да прави хаос на северу, да ће да искључује цео север са напоона. То је све прошлост. Наше је сада да испунимо споразум и да наставимо да се боримо за имплементацију и других споразума, пре свега формирања ЗСО који би овде вама омогућио још бољи живот, опстанак и останак”, рекао је Петковић и додао да ће Србија наставити да се бори за Србе на KиМ.

Check Also

На КиМ од данас ипак рестрикције електричне енергије

На Косову и Метохији су од јутрос ипак на снази рестрикције електричне енергије, иако је …