Главна / Вести / Косово и Метохија / Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се у притворској јединици у Приштини и одређено му је 48-часовно задржавање. Адвокат Јована Филиповић, која заступа Недељковића, каже за Kосово онлајн да још није добила позив за рочиште.
Филиповић је за Kосово онлајн истакла да је 20-годишњи Никола Недељковић ухапшен због кривичног дела “изазивање раздора и нетрпељивости”.

“Још увек траје фаза истраге. Тако да још увек немамо никаве информације, нити су нам презентовани докази. Недељковић је имао адвоката по службеној дужности, док је мене ангажовала породица. Још увек нисам видела доказе против њега. Чула сам се са њим, посетила сам га јуче, ако данас не буде одржано рочиште за притвор посетићу га данас поново”, истакла је Филиповић и додала да ће више информација имати тек када буде одржано рочиште.

Она је нагласила да је пракса да се рочиште за притвор одради дан након хапшења, али да то ипак зависи од рада суда и других околности.

“Он је ухапшен јуче око 15 часова, што значи да суд има рок до четвртка у 15 сати да одржи рочиште. Речено ми је да ће највероватније бити одржано данас, али суд о томе обавештава два до три сата пре почетка рочишта”, закључила је Филиповић.

Извор: Kосово Онлине

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …