Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Аљбин Kурти је најотворрније запретио ратом против Срба на KиМ

Петар Петковић: Аљбин Kурти је најотворрније запретио ратом против Срба на KиМ

Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Kурти је најотворрније запретио ратом против Срба на Kосову и Метохији, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова “KМ”, “ГЛ”, “ПР”, “УР” и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра.

 

Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и  одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Kурти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Kуртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини.

 

Срби са Kосова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу.

Check Also

Николић у селу Новаке: Подстицајним средствима Канцеларија за КиМ помаже развој домаћинстава у покрајини

Представнице Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Милена Парлић, у оквиру тродневне посете …