Главна / Некатегоризовано / Вучић:Одлуке из Приштине донете да се протерају Срби са КиМ
VUCIC LAJCAK OBRACANJE

Вучић:Одлуке из Приштине донете да се протерају Срби са КиМ

Председник Србије Александар Вучић је рекао после састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, да су одлуке Приштине у вези са српским регистарским ознакама и личним картама усмерене да се Срби протерају са севера КиМ и да се направи нова Олуја. Јасно је да нема дијалога и разовора, нагласио је Вучић.

 

Председник Србије Александар Вучић рекао је да од данас имамо промену ситуацију на Западном Балкану, у нашој земљи и на Косову и Метохији.

“Требало је заједно да се обратимо Мирослав Лајчак и ја. Нисам желео да доведем њега у непријатну ситуацију. Ми смо увек спремни за дијалог”, напоменуо је Вучић.

“Шта је то што се данас догодило. Шта је то што  желе косовски Албанци, али не само да они желе, него су и подржани од Запада. Осујећивање права за улажење са личним картама Србије на КиМ. Донели су и другу одлуку, да се направи нова Олуја, да се региструју такозване РКС таблицама, убеђиваће људе да их ставе, па ако их не убеде онда ће да отимају возила”, нагласио је.

Вучић је рекао суштина је да годинама трпимо лажи и представника КВИНТЕ и представника Албанаца.

Председник Александар Вучић поручио је, поводом одлуке институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, да ће наш одговор бити трезвен, али убитачан и истинит и позвао Приштину да три пута размисли пре него што то уради.

“Ми никакве војне, овакве или онакве акције нећемо да предузимамо, али их молимо да не покушавају да отимају имовину нашем народу и да не покушавају да прогоне и протерују наше људе, то је наша велика молба. Много молимо те силне и моћне да то не раде. То је наша највећа молба”, рекао је Вучић у обраћању јавности из Председништва Србије.

Рекао је да имају довољно времена до 30. септембра, да три пута размисле да ли то хоће или неће да раде.

“Чини ми се да имају паметнија посла у овом тренутку, а можда и немају. Када год поставите питање, а где су вам принципи, пошто видимо Русија је страшно погазила међународно право, па што бомбардовасте Беогад а не нападосте Москву, и када то питате схватите да принципи и вредности не постоје”, рекао је Вучић.

Како је рекао, “схватите да постоје њихов доњи део леђа који је забринут за своју судбину због нечијег нуклеарног оружја, као и случају нафте и ништа више од тога”.

Додао је да је и пета земља повукла признање Косова и да ће се то искористити ако Косово покуша да уђе у неку међународну организацију.

Вучић је додао да му је ово најоштрија конференција за медије коју је одржао, али да је то урадио са осмехом, пошто је свака реч истинита.

Годинама трпимо лажи представника Квинте

“Годинама трпимо лажи предатвника Квинте и косовскометохијских Албанаца”, рекао је Вучић.

“Није ми проблем што мисле да смо глупи, већ што мисле да су они много паметни. Навешћу неколико примера”, каже Вучић.

“Спалили су десетине наших цркава и манастира и побили десетине људи, а као награду су добили независно Косово, док су се у Београду свађали око фотеља”, рекао је Вучић.

Вучић подсећа и на тешке одлуке Међународног суда правде због неких глупих питања.

“После тога смо сели за сто и добили Бриселски споразум. Од тог Бриселског споразума Срби су све испунили. Једина ствар коју Приштина је требала да испуни није испунила. И како је могуће да петорка западна ћути, а када Срби окаче банер ЗСО, онда идете у затвор”, истиче председник Себије.

Вучић је рекао да су потом решили да нас малтретирају са таксама више година, да руше ЦЕФТУ, а онда и да упадају специјалци са дугим цевима на север.

“Онда су се сетили да треба даље да проводе терор и почели су да причају од реципроцитету. И ту долазимо до највећег лицемерја запада. Пред изборе су говорили: ‘Не брините, ми радимо на томе’. Рачунали су да ће ови њихови да ме победе на изборима. Али наравно додатно и то да се покаже нашим људима доле да они не могу да имају Србију. Најбруталније су чињенице да њих не интересује међународно јавно право, и то сам све саопштио Мирославу Лајчаку од А до Ш”, рекао је Вучић.

Check Also

Вучић: Ово је последње вече да се обраћам као председник СНС-а

изПредседник Александар Вучић рекао је на скупу “Србија наде”, да су нам јединство, заједништво и …