Главна / Вести / Косово и Метохија / Живић и Терзић: Братски сусрет двеју делегација

Живић и Терзић: Братски сусрет двеју делегација

Председник Привременог органа града Приштине Новак Живић примио је данас делегацију града Краљева на челу са градоначелником Предрагом Терзићем.
Живић је госте упознао са начином рада и функционисања локалне самоуправе, тренутној ситуацију као и пројектима који се реализују уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Србије.
“Нема бољег и лепшег осећаја, него,  када сте у прилици да неког угостите, да преко локалне самоуправе покажете сву врлину и дух српског народа који вековима пркоси свим изазовима на косовско метохијској ветрометини. Сваки гост је нама драг, мио, свако од њих доноси неку нову енергију која се претача у храброст и жељу Срба са ових простора да сачувамо оно што је наше, оно што су нам преци оставили. Видовдан нас и после 633 године окупља, а даће Вог да тако буде за век и векова, да се окупљамо, славимо и никад оно што је свето не заборавимо” рекао је Живић.
На пријему је било речи о још чвршћој сарадњи двеју локалних самоуправа, а у знак поштовања и братских односа, размењени су и прикладни дарови.
У делегацији Краљева су још били, секретар Скупштине града Краљева Ђорђе Видовић и народни посланик у Скупштини Републике Србије Бранимир Јовановић, који су раније посетили Народну библиотеку Приштина са измештеним седиштем у Грачаници и том приликом уручили пригодне поклоне.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …