Главна / Политика / Вучић захвалио Ватикану због поштовања територијалног интегритета Србије
VUCIC SURIJANI POSETA

Вучић захвалио Ватикану због поштовања територијалног интегритета Србије

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету апостолског нунција у Београду надбискупа Лучана Суријанија и изразио захвалност Ватикану на поштовању територијалног интегритета Србије, кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Вучић је такође истакао да су односи Србије и Свете Столице засновани на истинском међусобном уважавању, саопштила је прес служба председника.

Он је нагласио да је сарадња између Србије и Свете Столице веома добра и на изузетно конструктивном нивоу, те подсетио на ранију посету Ватикану и мудре речи папе Фрање које су га увериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима.

Надбискуп Суријани је рекао да је током шестогодишњег боравка у Србији био сведок развоја наше земље и уједно поздравио велики допринос председника Вучића миру и стабилности у региону.

Вучић је надбискупу Суријанију захвалио на личном залагању на унапређењу односа између Србије и Свете Столице и пожелео му добро здравље и много успеха у будућем раду.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Дарја Асламова: Хтели су да ме пошаљу у Украјину као поклон с Косова

Држали су мој досије у рукама, а решетали су ме питањима о мом извештавању, о …