Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојковић:Улагање Канцеларије за КиМ у Велику Хочу гарантује будућност Србима

Стојковић:Улагање Канцеларије за КиМ у Велику Хочу гарантује будућност Србима

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић отворила је трг у Великој Хочи ,чију је изградњу финансирала Канцеларија за Косово и Метохију.

“Пре месец дана је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић приликом посете Великој Хочи је обећао  изградњу овог јединог трга у Великој Хочи,где данас стојимо који је завршен у рекордном року од месец дана.Поносни смо на овај пројекат, јер лепо краси Велику Хочи даје један потпуно нови амбијент и показује нашу посвећеност да улажемо у будућност овде на КиМ”,рекла је Стојковић.

Председник ПО општине Ораховац Александар Мицић је истакао да  је овај трг значајан за  ово место што због лепоте овог места,тако и због туристичких потенцијала.

“Најпре се захваљујем Канцеларији за КиМ што је финансирала овај пројекат и што су имали разумевање да нам уреде трг.Има доста туриста који долазе у Метохију,а обавезно посете и Велику Хочу”

Током боравка у Великој Хочи,помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић, обишла је породице Мицић и Поповић за које је Канцеларија за КиМ обезбедила грађевински материјал за реконструкцију кућа.

“Увелико се ради на реконструкцији кућа и  радује нас што ће зиму дочекати без прокишњавања и што ће куће добити потпуно другачији изглед .Држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију где буде било потребно ће увек помоћи и бити уз свој народ на КиМ”,рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић.

 

Check Also

У Грачаници одржан протест подршке Србима са севера Космета

Велики број мештана Грачанице и околних места, са целе територије ове општине окупио се данас …