Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа осуђује претњу убиством потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу

Српска листа осуђује претњу убиством потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу

Најоштрије осуђујемо претњу убиством коју је потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу упутио посланик владајућег Самоопредељења Арбер Реџај, о од којег се није оградила нити власт у Приштини нити странка којој припада, а ни представници међународне заједнице – наводи се у саопштењу Српске листе.
Ако се узме у обзир једнострана одлука Приштине да се Србима ускрати коришћење личних докумената, прети одузимањем возила, свакодневно шаљу до зуба наоружани албански специјалци у српске средине, шаљу видео снимци у којима се криминализује читав српски народ на северу Косова и Метохије а у Приштини доносе документа и стратегије у којима се север показује као плен Приштине ова претња је још опаснија јер се поставља питање да ли је ову изјаву дао сам Реџај или из њега проговара Аљбин Курти који је свестан ко је највећа сметња његовим плановима на северу.
Познајући свој народ, ситуацију на терену и околности у којима се налазимо,  свима је јасно да је овом објавом  потпредседник Радоичић пружио подршку српском народу на овим просторима и као прави лидер показао да је спреман, иако га прогоне лажним оптужницама и монтираним процесима, да буде на свом Косову и Метохији и да са својим народом дели судбину, као што је увек и чинио.
Подсећамо да за разлику од оних у Приштини, иако се политиком бави више година, ово је његова прва видео изјава, и дао ју је без имало намере да се медијски експонира и користи медијски простор јер то никада није чинио. Изјава потпредседника Радоичића је кратка, јасна, искрена и са тежином јер је он човек који држи реч. Зато је код Срба изазвала охрабрење и подршку, а у Приштини, код оних који желе да Србе протерају изазива потребу да му прете смрћу.
Ове претње смрћу, да постоји имало реда и закона, би морале бити испитане а Куртијев посланик Реџај позван на одговорност. Али пошто је за Србе на Косову и Метохији право на правду деценијама ускраћено, нажалост, и ова претња ће остати без санкција надлежних органа – наводе у Српској листи.

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …