Главна / Вести / Косово и Метохија / Тужилац Маљоку: У Штрпцу се уклањају сигурносне камере

Тужилац Маљоку: У Штрпцу се уклањају сигурносне камере

На више локација у Штрпцу полиција од раног јутра по налогу суда и тужилаштва у Урошевцу спроводи рацију, потврдио је за портал Калџо тужилац тужилаштва у Урошевцу Расим Маљоку, који је казао да се акција Росу у Штрпцу од јутрос одвија по налогу тог тужилаштва и суда у Урошевцу.

Маљоку је за Калџо објаснио да је у току “рација” на четири локације са којих се уклањају сигурносне камере.

Навео је да акција није директно повезана са истрагом бесправне градње на Брезовици, али да се односи на неке од ухапшених у том случају, преноси Косово онлајн.

Маљоку тврди да је један од ухапшених, бивши градоначелник општине Братислав Николић, “координатор нелегалних структура”, а да су те структуре “управљале сигурносним камерама које су пратиле кретање грађана и институције Косова и те информације прослеђене безбедносним структурама у Србији“.

Како је пренео Калџо, одузето је више десетина досијеа који су се налазили у канцеларијама некадашњих “паралелних органа Србије” у овој општини.

Канцеларија за КиМ саопштила је раније да је више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом.

У саопштењу је прецизирано да су специјалци Росу распоређени на више локација, да су блокирали су читаву општину, упали у основну школу ‘Шарски одред’ на Брезовици, у објекат поште у селу Драјковце, као и да су упали и претресали зграду Привременог органа одакле износе сву документацију и компјутере, упали у зграду ТВ Херц, једине телевизије на српском језику у Штрпцу и да су са бандера скидали надзорне камере “које не раде више година”.

У саопштењу се истиче да нема сумње да је по среди нови атак и притисак на Србе да напусте свој кућни праг, јер не постоји ниједан оправдани разлог за нову акцију Росу у овој српској средини.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …