Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Акција спроведена на велики празник уперена против српског становништва

Српска листа: Акција спроведена на велики празник уперена против српског становништва

Полиција Косова је јутрос извршила још један, шести по реду, упад на неколико локација у општини Штрпце. Овог пута изговор за акцију је наводно уклањање видео надзора које је, по ономе што пише у судском налогу, видео надзор контролисан од стране “илегалних” структура.
 Чињеница да је акција спроведена на велики празник, сеоску славу Штрпца Светог Јована, потврђује да је у питању чисто политичка акција косовских институција уперених против српског становништва у општини Штрпце.
Шеста акција и готово увек на неки велики празник или значајан за Србе датум је кап која је прелила чашу препуну незадовољства мештана Штрпца.
Током данашње акције додатно је извршен претрес просторија Привременог органа Општине Штрпце, Основне школе ”Шарски Одред” на Брезовици као и телевизије ХЕРЦ у Штрпцу.
Српска листа, сем осуде свега што се данас дешава у Штрпцу тражи да малтретирање Срба на Косову и Метохији хитно престане јер ће Срби бити приморани да искористе све начине да се супроставе оваквим шиканирању нашег народа.
Захтевамо такође, реакцију међународних институција и заштиту нашег народа, ако постоји искрена намера да Срби опстану на овим просторима јер је ово директан удар и намера да наш народ под притиском напусти своја вековна огњишта.
Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …