Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа позива међународну заједницу да не ћути на угрожавање мира

Српска листа позива међународну заједницу да не ћути на угрожавање мира

Својим једностраним потезима Аљбин Курти настоји да малтретирањем голоруког српског народа стиче јефтине политичке поене, и на тај начин је једини који најдиректније угрожава мир на овим просторима, свестан да није у стању да унапреди живот Албанаца, нити испуни иједно обећање које је дао у кампањи – наводи се у саопштењу Српске листе.
За разлику од Аљбина Куртија који по сваку цену жели хаос и малтретира Србе, потпредседник Српске листе Милан Радоичић, заједно са Српском листом је ту да сачува српски народ од насртаја из Приштине, јер нам је мир преко потребан у овим кризним временима.
Треба нагласити да је примера за Куртијеве зле намере небројено. Серија  инцидената и примера институционалног насиља које обилује злоупотребом овлашћења, прекомерном, несразмерном и неизнуђеном применом бруталне силе  над голоруким грађанима, Србима, које припадници косовских специјалних јединица како на северу тако и на југу спроводе недељама уназад су најбољи доказ да Курти жели да створи такве услове како би Срби напустили своја вековна огњишта.
Наравно, на путу остварења тог његовог плана, Курти увиђа да је противник потпредседник Радоичић и Српска листа која под један барјак окупља све Србе. Зато не чуди намера да се најбољи међу нама протерају лажним оптужбама како би се Срби обезглавили, а Курти несметано окупирао север.
Српска листа позива међународну заједницу да не ћути на угрожавање мира, и да надлежне међународне снаге које су одговорне за мир и безбедност спрече Куртија да изазове сукобе на овим просторима.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …