Главна / Друштво / У Горњој Гуштерици обележенa црквена и сеоска слава

У Горњој Гуштерици обележенa црквена и сеоска слава

У присуству великог броја мештана у цркви Свете Недеље у Горњој Гуштерици светом литургијом и резањем колача обележена је црквена и сеоска слава.

Овдашњи парох Зоран Филиповић у беседи након литургије говорио је о значају данашњег празника и о очувању наше вере.

„Нека је благословен данашњи празник и ово свето место на коме смо се сабрали.Нека Господ молитвама Свете Недеље и светих угодника Божијих и нама дарује снаге и моћи да имамо непоколебљиву и неупрљану веру. Да своју веру чувамо до свог последњег даха и да живимо по њој јер само тако Господ ће нас препознати као своје верне слуге и примити у своје Царство небеско. Нека нас све Света недеља чува у вери и данима тешких искушења“, казао је у беседи након литургије парох Зоран Филиповић и захвалио дародавцима и свима онима који су до сада помогли овдашњој цркви.

Литургији је присуствовала и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је мештанима честитала празник и пожелела им да га прославе у благостању.

„Данас смо се окупили у Горњој Гуштерици у храму Свете Недеље да јој се поклонимо и помолимо за здравље, мир и слободу. Свим мештанима честитам овај велики празник и желим да га проведу ове и сваке наредне године у здрављу, весељу и благостању“, истакла је Шубарић.

Овогодишњи домаћин славе био је Дејан Петковић, који је, за РТВ Грачаница, истакао да је са својом породицом у црквеној порти припремио све што је неопходно за обележавање славе. Он је део колача предао Горану Васићу, који ће наредне године бити домаћин.

Обележавање празника у Горњој Гуштерици биће настављено у поподневним часовима, када ће бити одржан турнир у малом фудбалу и културно-уметнички програм.

Организатори обележавања црквене и сеоске славе су Општина Грачаница и Туристичка организација Грачанице.

Check Also

У српским срединама на КиМ 28 новозаражених, једна особа преминула

У српским срединама на Косову и Метохији, од 66 тестираних узорака, регистровано 28 нових случајева …