Главна / Вести / Косово и Метохија / Екипа РТВ Грачаница на Мердару: Почело спровођење одлуке о издавању потврда грађанима са српским документима

Екипа РТВ Грачаница на Мердару: Почело спровођење одлуке о издавању потврда грађанима са српским документима

На административном прелазу Мерадаре на снази је одлука приштинских власти о издавању улазно-излазне потврде грађанима који поседују српска лична документа. Грађани су дужни да чувају издату потврду приликом уласка и да исту приликом изласка са територије Косова и Метохије предају на административни прелаз, потврђено је екипи РТВ Грачаница која се налази на лицу места.

„Углавном је све исто као што је и сада било, с тим да нам дају још само један папир који нам важи 90 дана. Мени не представља никакав проблем јер сачекамо само минут дуже него раније док одштампају тај папир“, истакао је, у изјави за РТВ Грачаница, камионџија који је један од најчешћих путника овдашњих прелаза.

„Чекали смо око 15 минута и поред српских личних карата и пасоша издали су нам и ту потврду која важи 90 дана. Задржавања нису дуга, брзо се завршава и та папиролошка процедура, тако да нисмо имали никаквих проблема. Ми смо кренули на море, кроз Косово само пролазимо“, казали су нам супружници који су у јутарњим сатима прешли административни прелаз Мердаре.

Такође, на овом прелазу важи режим налепница за возила са регистарским ознакама градова централне Србије.

Саобраћај се на Мердару одвија без сметњи. За излаз са Косова чека се више сати, док су задржавања на овом административном прелазу за улаз на Косово око 15 минута.

 

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …