Главна / Друштво / Петковић посетио малишане са KиМ која бораве у кампу “Србија те зове” у Београду

Петковић посетио малишане са KиМ која бораве у кампу “Србија те зове” у Београду

Директор канцеларије за KиМ Петар Петковић посетио је данас децу са простора Kосова и Метохије који бораве у Београду на летњем кампу „Србија те зове“ и том приликом им пожелео да поносно носе грб Србије и своју земљу у будућности са поносом представљају на великим светским такмичењима, да постану велики спортисти, али и велилки људи и да Србију носе у свом срцу.

Он је на свом Фејсбук профилу  написао да на овом кампу учествује 70 младих са Kосова, а да је Kанцеларија помогла да на њему учествују заједно са вршњацима и младим кошаркашима, рукометашима, фудбалерима и одбојкашицама из региона и из разних делова света.

“Ово је сјајна прилика да наша деца из јужне покрајине упознају боље своју земљу и свој главни град, али исто тако да се друже са вршњацима из других земаља како би разменили вештине и знања”, написао је он.

Петковић је подсетио је да је Kанцеларија за KиМ од јула прошле године организовала разна путовања на зимовања, летовања и кампове за укупно 1.800 наше деце са простора Kосова и Метохије, за која је определила готово 14 милиона динара.

“Наставићемо и у будућности да помажемо и улажемо посебно у развој наше омладине са простора Kосова и Метохије, како бисмо им обезбедили срећније и квалитетније одрастање”, написао је Петковић.

Извор: Фацебоок, Петар Петковић

Check Also

У српским срединама на КиМ 28 новозаражених, једна особа преминула

У српским срединама на Косову и Метохији, од 66 тестираних узорака, регистровано 28 нових случајева …