Главна / Вести / Косово и Метохија / Одељење гинекологије КБЦ Приштина у Грачаници добило модеран 4D ултразвучни апарат

Одељење гинекологије КБЦ Приштина у Грачаници добило модеран 4D ултразвучни апарат

Гинеколошко акушерско одељење KБЦ Приштина у Грачаници добило је модеран 4D ултра звучни апарат са високим перформансама. Апарат је обезбеђен захваљујући Kанцеларији за Kосово и Метохију и намењен је првенствено праћењу трудноће код жена које су до сада за потребне специјалистичке прегледе одлазиле у центре ван KиМ.

Због недостатка потребне медицинске опреме Гинеколошко-акушерско одељење КБЦ-а у  Грачаници имало је велики проблем у пружању квалитетних услуга трудницама и свим осталим пацијенткињама, а управник гинеколошко- акушерског одељења проф.др Ненад Шуловић каже да ће  са набавком новог апарата све пацијенткиње добити много квалитетније услуге.

“То је апарат новије генерације 4D технологије са још неким перформансама које ће допринети нарочито акушерском ултразвучном прегледу и који ће пружити боље податке о стању и кондицији плода код трудница од самог почетка, па до краја трудноће”, каже проф.др Шуловић.

Захваљујућим овом апарату труднице са централног Космета  али и других крајева КиМ,   ће у будуће уз упут потпуно бесплатно моћи да ураде потребне специјалистичке прегледе.

Нови ултразвучни преглед биће несумњиво од великог значаја за овдашње труднице, а само у првих 6 месеци у овом центру било је 156 порођаја, што је за 20 више у односу на исти период прошле године.

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …