Главна / Вести / Косово и Метохија / Милојевић: Нова радна места на северу КиМ

Милојевић: Нова радна места на северу КиМ

kosovska_mitrovicaСаветник у Канцеларији за Косово и Метохију Зоран Милојевић изјавио је да је први потпредседник владе Александар Вучић на састанку са Србима са Косова обећао нове инфраструктурне радове и отварање нових радних места у овом делу покрајине.

“Разматрали смо текуће проблеме са којима се сусрећу већ 14 година. Вучић је обећао да ће Србија издвојити средства за изградњу регионалног водовода, који би покривао све четири општине на северу, регионалне депоније, а поред виталних објеката, одлучено је да се и што скорије почне са изградњом три моста у општини Лепосавић”, рекао је Милојевић за Политику.
Милојевић је објаснио да ће прво бити започети радови на изградњи моста који повезује Лепосавић и село Кутње, јер после поплава које су задесиле не само ову општину, житељи села Кутње су такорећи одсечени од Лепосавића.

“Планирана је и изградња моста ка селу Јошаница, али и моста у Месној заједници Лешак, који насеље повезује са околним селима. Радиће се инфраструктура, улице, реновирање зграда и фасада у Косовској Митровици… и још много тога, што ће отворити многа радна места у овом делу покрајине”, истакао је Милојевић, један од чланова седмочлане делегације Срба са севера Косова који су јуче rазговарали са првим потпредседником владе.
Он је додао да је на састанку било речи и о формирању неког новог, “великог јавног предузећа” које би надгледало све пројекте који ће уследити на северу Косова, а све са циљем да се отворе нова радна места и да народ на северу покрајине почне да живи боље.
Милојевић је рекао да се на састанку са Вучићем разговарало и о “Трепчи” са којом је Србија пре неколико дана потписала споразум о пословно-техничкој сарадњи и о језеру Газиводе и да су Срби са Косова поновили да је то завршена прича.
“Ми на то имамо тапију, а Приштина не сме да заборави да део рудника који се налази на територији општине Лепосавић припада и Србији”, нагласио је Милојевић.Милојевић је рекао и да се Александар Вулин, после подношење оставке, враћа на место директора Канцеларије за КиМ, да су Срби са севера Косова били јединствени у том ставу и да су Вучића замолили да на првој седници владе буде расправљано о том питању.

 

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …