Главна / Актуелно / Петковић честитао Дан рудара

Петковић честитао Дан рудара

Директор  Канцеларије за Косово и Метохију честитао је , у своје и име Канцеларије за КиМ, рударима на Косову и Метохији,  руководству и свим запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату „Трепча“, као и свим рударима у осталим деловима Србије , Дан рудара .

 

Дан рудара је увек прилика да се подсетимо да је рударско занимање једно од најтежих и најризичнијих, али и да оно у исто време представља частан позив који завређује најдубље поштовање друштва и заједнице. Тај тежак посао којим се бавите био је и остао темељни ослонац економског, енергетског и укупног развоја и модерног напретка Косова и Метохије и целе наше земље, због чега нас резултати које постижете из године у годину, и поред свих препрека, посебно радују и охрабрују.

Рударско-металуршко-хемијски комбинат „Трепча“ је данас жила куцавица економског развоја севера Косова и Метохије, али и стратешки ресурс, који деценијама даје значајан допринос привредном развоју.

Сигуран сам да ћете, у сарадњи са другим привредним субјектима, спремно дочекати и савладати све будуће изазове и као и до сада дати снажан значај свеопштем развоју, нарочито у области енергетског, економског и привредног сектора у целини.

То ће уједно бити и охрабрење и подстерк за опстанак и останак нашег народа на Косову и Метохији, за отварање нових радних места, за бољи социјални положај запослених и за свеопшти бољитак.

Са жељом да се, као и до сада, заједно боримо за будућност, мир и стабилност, свим рударима честитам њихов Дан, уз искрене жеље за добро здравље и личну срећу.

Срећно!

Извор; Канцеларија за КиМ

Check Also

Вучић: Више од свега нам недостаје мир; Патријарх: Да се језик оружја заустави

Председник Србије Александар Вучић угостио је патријарха српског Порфирија и епископе Српске православне цркве, који …