Главна / Вести / Косово и Метохија / Из Приштине тврде да реципроцитет са Србијом неће бити тема у Бриселу
epa03970267 A photo dated 16 November 2013 shows a general view of Kosovo's government building in Pristina. Kosovo is one of eight candidates hoping to follow Croatia's footsteps to become members of the European Union. A Summit of EU leaders in Brussels in December 2013 is expected to discuss the European Commission's recommendations for Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Serbia, Turkey and Iceland pending the respective countries' efforts to match European Union requirements in political and economic matters. Kosovo becoming EU member appears to be a distant prospect as five EU members do not recognize the independence of the breakaway former Serbian province. EU is to hold negotiations with Kosovo on an association agreement, partially as a reward for its progress in normalizing ties with Serbia. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Из Приштине тврде да реципроцитет са Србијом неће бити тема у Бриселу

Привремене приштинске институције тврде да је одлука о реципроцитету са Србијом договорена ранијим бриселским споразумом, тако да се о томе неће разговарати на састанку председника Србије Александра Вучића и премијера привремених институција Аљбина Куртија у Бриселу 18. августа.

Како је пренела приштинска Коха, дневни ред састанка још није познат.

Портпарол владе у Приштини Перпарим Круезиу није навео шта ће бити теме разговора у Бриселу, али је додао да неће бити састанка на нивоу главних преговарача.

Круезију је поновио тврдњу да су одлуке о документима за улазак и излазак као и о таблицама, владине одлуке предвиђене и ранијим споразумима две стране, па тако не могу бити тема разговора на предстојећем састанку у Бриселу.

Извор: Т а н ј у г

Фото :ЕПА

Check Also

Српска листа подржава сваку изговорену реч председника Александра Вучића

Српска листа пружа пуну подршку и подржава сваку изговорену реч председника Александра Вучића који је …