Главна / Вести / Србија / Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду Радио–телевизије Војводине. У име куће, ђаке је дочекала директорица дирекције за управљање непокретностима РТВ-а Маријана Дивљак, која је деци показала како изгледа један медиј иза камере.

“Врата наше медијске куће увек су отворена за ђачке посете. Деци је интересантно да виде како изгледа производња програма, а нама задовољство што имамо могућност да их боље упознамо са савременом медијском продукцијом.“ – казала је Маријана Дивљак.

Током обиласка, она им је испричала како је текла изградња модерне јавне медијске установе, као и који продукцијски услови су потребни за реализацију програма на 16 језика националних заједница.

“Јако им је све интересантно, прво, обим зграде, а онда како функционише и изгледа студио, режија, монтажа… Девојчицама је пажњу привукла шминкерница, а дечацима техника.“ – закључила је наставница разредне наставе Наталија Матић, која је једна од пратилаца групе.

Посету је организовао Одбојкашки клуб из Бачког Јарка на челу са Оливером Грбић, која је заједно са новинарком Весном Раонић, током једне од хуманитарних посета Косову и Метохији дошла на идеју да се организује посета Новом Саду. Деца су смештена у породице својих вршњака у Темерину и Бачком Јарку, где ће провести пет дана током којих ће, поред посете РТВ-у, обићи Петроварадинску тврђаву и Сремске Карловце, темеринске базене и биоскоп…

„Многа од ове деце никада нису путовала нигде, тако да нам је велико задовољство што смо успели да реализујемо ово путовање.“- објаснила је Весна Раонић и додала: „Ми желимо да се деца осећају сигурно, да могу да седе на улици увече што тамо није случај.“

Пуни утисака, посматрајући панораму Новог Сада са највишег спрата зграде, гости РТВ-а су се упутили у даљи обилазак, а према речима ђака, у сећању ће им остати гостопримство и срдачност домаћина који су учинили да се осећају пријатно и добродошло.

Деца не крију задовољство изгледом града и наше куће на Мишелуку. Дејан и Јована из Велике Хоче кажу да су људи у Новом Саду и Темерину, где су одсели, веома љубазни, а за телевизијске и радијске студије имају само речи хвале.

Извор: РТВ

Check Also

Канцеларија за КиМ: Упуцан Љубомир Мирић, стоти инцидент према Србима на KиМ од почетка године

Претходне ноћи у Лапљем Селу око упуцан је Србин Љубомир Мирић (55). Он је са …