Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић честитао Дан општине Штрпце: Изборићемо се за опстанак у Сиринићкој жупи

Јевтић честитао Дан општине Штрпце: Изборићемо се за опстанак у Сиринићкој жупи

Председник Општине Штрпце Далибор Јевтић упутио је честитку грађанима поводом обележавања Дана општине, наводећи да 34. годишњицу оснивања дочекују са пуно изазова и неправди, али да правда и истина увек на крају побеђују.

”Данас, на 34. годишњицу од оснивања Општине Штрпце, овај дан дочекујемо у години пуној изазова. Данас можемо да закључимо да је локалног самоуправљања све мање. И то је нешто што треба да буде јасан сигнал и аларм свима. Kао грађани поносни смо на нашу Сиринићку Жупу. Сиринићка Жупа има много дужу историју постојања на коју смо поносни. Ми морамо бити чувари те историје из које можемо и морамо много тога да научимо”, наводи се у честитки Јевтића.

Председник Општине Штрпце напомиње да су правда и истина увек побеђивале, иако је у прошлости било пуно изазова и неправди,

“Kао председник општине нисам најсрећнији када видим колико је некима Штрпце данас сметња. Штрпце није нити место са ”шпијунским камерама” нити место у коме живе опаки криминалци. Штрпце није место у коме постоји потреба да нам редовно долазе специјалне полицијске јединице. Штрпце не сме да некима служи као средство за остваривање својих политичких циљева”, навео је Јевтић.

Међутим, како каже Јевтић, све суграђане, сараднике, као ни њега лично, ништа неће обесхрабрити.

“Напротив, уз све изазове и проблеме борићемо се да године пред нама дочекујемо у бољим околностима од ових тренутних. Ово није година у којој имамо разлога за нека посебна славља и прославе. Ово је година у којој се боримо за опстанак у нашој Сиринићкој жупи”, додао је Јевтић.

Јевтић се у честитки захвалио свима онима који Штрпце искрено помажу и подржавају.

“Захваљујем се у име грађана и у своје лично име. Хвала на томе што у овим тешким временима за нас показујете да нисмо сами. Јер лако је у добру бити ту, важно је да и када је тешко помоћи. Нека нас све заједно већ наредни, јубиларни 35. ”рођендан” Општине окупи у Штрпцу, подно Шар-планине. “, поручио је Јевтић.

Поручио је свима да наредног 10. августа можемо да говоримо о позитивнијим стварима, успесима и животу, а не политици.

“До тада, са својим сарадницима ћу радити упорно и одлучно да Штрпце буде боље место за живот свих њених грађана”, казао је он.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Ученички парламент  ОШ „Свети Сава“ у Племетини организовао етно изложбу „Из наше куће“ 

Ученички парламент ОШ „Свети Сава“ из Племетине још једном једном је доказао истинитост народне пословице …