Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Знамо имена наших људи које желе да ликвидирају на КиМ

Вучић: Знамо имена наших људи које желе да ликвидирају на КиМ

Председник Србије је на ТВ Прва рекао и да потези Приштине не доприносе решавању тензија, као и да ће ићи у Брисел да изнесе све са чиме се Србија суочава.

“Ја у Брисел идем са дорбом вољом да им покажем све опасности и изазове са комија се суочавамо. Они хоће да укину КМ табле, њихов је једини циљ то, није ни да буду прихваћене њихове само, него да се укину ове, а на то немају никакву право”, рекао је.

“Као и то да тражите декларацију онима који имају српску личну карту, а живе на Косову, то могу за оне који не живе на КиМ али за Србе који живе тамо – е, па то не може. Они могу на силу заједно са НАТО да спроведу шта год хоће”, казао је.

“Албанци се понашају неодговорно, као и њихове заштитнице, они су сад у шоку како ја знам да су они померали јединице. Је л ви ставрно мислите да ја хоћу да измислим да они хоће да ликвидирају наше људе на северу. Па то је речено на ниховом састанку. Они сада гледају како да сазнају како ја то знам. Знамо имена између шест и 10 Срба које Приштина жели да ликвидира, за које мисли да су носиоци отпора”, објаснио је Вучић.

“Ја сам са тим изашао у јавност да бих то спречио, али не верујем да сам успео у томе. Они се неће умирити док не заврше север Косова, они мисле да су све остало завршлили. Ми нећемо дозволити погром нашег народа. Све остало можете на силу. Ја да вређам овог мученог Куртија стварно нисам у стању… Ми чинимо све да одржимо мир, готово по сваку цену, осим у случају да не крене погром и протеривање нашег народа. Смеју се нашим тракторима, пошто су они ваљда много храбри”, рекао је.

Check Also

Канцеларија за КиМ: На гробљу у Клокоту поломљен споменик

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу, а оскрнављени споменик …