Главна / Вести / Косово и Метохија / Акција Фондације “Дајана Пауновић”: Породице са КиМ путују на летовање

Акција Фондације “Дајана Пауновић”: Породице са КиМ путују на летовање

У организацији Фондације „Дајана Пауновић“ неколико социјално угрожених породица са KиМ ове године по први пут ће отићи на летовање.

Директорка истоимене Фондације Дајана Пауновић  данас је по први пут посетила општину Грачаница, где се састала са председницом Љиљаном Шубарић и породицама које ће боравити на мору. На Црногорском приморју седам дана боравиће три породице из општине Грачаница, Штрпце и Митровица.

“Ово нам много значи јер нам деца до сада никада нису била на море. Веома сам захвална Дајани и њеној фондацији што су нам пружили прилику да идемо на летовање”, истакла је Радица Симоновић из Штрпца.

“Никад нисам била на море и до сада сам само слушала приче о томе како је лепо ићи на море. Имала сам јаку жељу али моји родитељи нису имали средства да ми то омогуће. Сада ће ми жеља бити остварена захваљујући овој дивној особи, Дајани и веома сам јој захвална на томе”, казала је Хелена Рајковић из Горње Гуштерице.

У просторијама општине Грачаница Дајана Пауновић разговарала је са председницом Љиљаном Шубарић о даљој сарадњи и начину на који ова фондација може да помогне породицама на територији општине Грачаница.

“Ово је само почетак лепе и плодотворне сарадње са Грачаницом и градоначелницом којој захваљујем на топлој добродошлици. Кренули смо од општине Штрпце, присутни смо и у Косовској Митровици сада и Грачаници, и где год је наш народ ту смо и ми, јер је наша дужност да водимо рачуна о нашем народу “, истакла је Дајана Пауновић, директорка истоимене Фондације.

“Ово је само почетак наше сарадње и надамо се да ће у наредној години бити више оваквих акција у којима ћемо моћи више породица да пошаљемо на летовање. Убудуће ћемо радити на оснаживању, не само социјално угрожених породица, већ и жена, младих и спортиста”, казала је проф.др  Љиљана Шубарић, председница општине Грачаница.

Kосово и Метохија ће и даље бити на листи наших приоритета и у још већем обиму ћемо, заједно са пријатељима Фондације, помагати нашем народу у покрајини, нагласила је Пауновић.

Check Also

Петковић: Курти погазио права Срба и сопствени такозвани Устав

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да је именовањем Ненада Рашића …