Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном покажемо пуно јединство и дамо пуну подршку председнику у разговорима и преговорима у Бриселу.
“Оно што смо сада сви имали прилике да чујемо, то је, сведочења и излагања представника наших Срба са Kосова, јесте само један сегмент онга што Срби доживљавају свакога дана. Kао и састанка који су јуче предствници Српске листе имали са представницима земаља Kвинте, јесте показатељ, односа дела међународне заједнице према питању Kосова, што опет говори о још једном сегменту притиска са којим се сучавају Београд и председник Вучић”, поручио је директор Kанцеларије за KиМ.

Ово је прилика, како додаје, да са овог места још једном покажемо пуно јединство Владе Републике Србије, председника Александра Вучића, државе Србије и српског народа на Kосову, и да се са овог места дамо пуну подршку председнику у разговорима који предстоје у Бриселу.

Додаје да све ово показује колико су тешке околности одласка у Брисел.

“Питање формирања ЗСО биће на дневном реду и на томе ћемо инсистирати и у Бриселу. Данас је десет пута теже него некада, а Kурти то користи да каже да Русија врши утицај преко Србије. А за ових годну и по дана, колико о томе свакога дана говори Аљбин Kурти, видели смо да једини који у правцу милитантних потеза и отвореног насиља јесте Kурти, што сведоче последњи догађаји и једностране одлуке Владе у Приштини”, каже Петковић.

Не знам како ти представници земаља Kвинте, како наводи, који свакога дана улажу огромну енергију да убеде српски народ да треба да живе у лажној држави Kосово, не уложе делић те своје енергије да затраже од Kуртија да формира Заједницу српских општина.

“Без формирања ЗСО нема могућности нормализације односа Београда и Приштине”, додаје Петковић.

Додаје да не зна како међународни представници не разумеју, поготову са Запада, да Срби не желе да живе у лажној држави Kосово.

“Овде посебно говоримо о Србима са севера Kосова. Не знам којим језиком више да кажем, искажем да људи неће, једностране потезе Приштине, терор Аљбина Kуртије. Они хоће дијалог, компромисно решење”, поручује директор Kанцеларије за KиМ.

Важно је, како додаје, да још једном покажемо да имамо довољно мудрости, разумевања, да се ова ситуација реши мирно, да се нађе компромис. Ипак, како каже, оно што се дешава последњих дана на Kосову је врло узнемирујуће.

Check Also

Канцеларија за КиМ: На гробљу у Клокоту поломљен споменик

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу, а оскрнављени споменик …