Главна / Спорт / Младе стонотенисерке из Грачанице гошће Новог Сада, сутра путују у Крупањ

Младе стонотенисерке из Грачанице гошће Новог Сада, сутра путују у Крупањ

Група деце, младих стонотенисерки из општине Грачаница заједно са својим тренером бораве у Војводини где су у Новом Саду гости тамошњем стонотенисерском клубу а сутра путују у Крупањ на седмодневни међународни стонотенисерски камп.

Петоро деце из Грачанице и Сушице, чланови стонотенисерског клуба „Покретач“ отпутовало је за Нови Сад где су током два дана учествовали у заједничким тренинзима са стонотенисерским клубом Новог Сада.

У пратњи тренера Дејана Јевтића и општинског директора за омладину и спорт Душана Цвејића деца из општине Грачаница упознала су од својих вршњака и новосадских тренера нове технике стоног тениса током заједничких тренинга у „Спенсу“.

Посета Новом Саду плод је успешне сарадње са општином Грачаница која је утемељена и заједничким меморандумом о спортској сарадњи потписаног између Новог Сада и Грачанице априла ове године.

Председник Градске Скупштине Новог Сада, Предраг Ничић, и члан УО Стонотенисерског клуба из Новог Сада Дан Фрациле пожелела су гостима из Грачанице пријатан боравак и након тренинга поклонили им спортску опрему и реквизите.

Деца из Грачанице су током дана посетила знаменитости Новог Сада а сутра путују у Крупањ на седмодневни међународни стонотенисерски камп на којем ће учешће узети осим деце из Србије и деца из Италије, Малте, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Румуније.

Одлазак двоје деце из Грачанице помогао је град Нови сад и Стонотенисерски клуб из овог Града док су одлазак преостало троје деце подржали председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, директор општинског одељења за спорт и омладину Душан Цвејић и председник привременог органа општине Приштина Новак Живић.

Током посете Новом Саду директор општинског одељења за спорт и омладину Душан Цвејић гостовао је на спортској редакцији РТВ Војводина где је истакао да ће се у наредном периоду сарадња са Новим Садом посебно када је реч о развоју омладине и спорта константно унапређивати.

„ Радујем се да имамо овакве пријатеље који нас увек гостопримљиво дочекају. Нови Сад на делима показује своју бригу за наш народ у Грачаници а посебно за нашу омладину и нашу децу и на томе смо им веома захвални. Верујем да ћемо наставити да негујемо пријатељске односе и  да се ускоро видимо у Грачаници“, поручио је током гостовања на РТВ Војводине Душан Цвејић.

Деца из Грачанице већ су боравила недавно на утакмицама Купа Европе након чега је делегација новосадског стонотенисерског Савеза узвратила посету где су присуствовали првом Васкршњем турниру у стоном тенису који је одржан у Грачаници.

Извор: https://nasagracanica.com/

Check Also

Хуманитарни турнир у одбојци за помоћ у лечењу Мирјане Лазић

Мирјана Лазић, тридесетосмогодишња мајка двоје деце, из Сувог Дола код Липљана десет година болује од …