Главна / Култура / “Мистерија несталог јајета” изведена у Херцег Новом

“Мистерија несталог јајета” изведена у Херцег Новом

Млади глумци  Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“, извели су синоћ у амфитеатру Дворане „Парк“ у Херцег Новом представу „Мистерија несталог јајета“ која је, како је оцењено, била јако запажена од стране публике и домаћина.

Уредник позоришних програма Дворане „Парк“ Милина Ковачевић наводи да су млади глумци са Косова и Метохије оставили снажан утисак те да је рад и труд уложен у представу видљив на сцени. Глумци, Наталија Јосифовић (Мари – мали канаринац) и Матеја Димитријевића (детектив Хари Џонсон) у представи посебно су похваљени за уложен глумачки труд.

Наступ глумачке трупе из Грачанице разгалио је и малишане који су чинили публики у Херцег Новом.

Било ми је најлепше када су пронашли изгубљено јаје и када детектив није смео да открије крокодилу како је пронашао јаје“ – усхићено је препричавао део представе мали Алекса.

Када одем у позориште срећна сам јер је прича увек другачија. Представа ми се допала зато што је у питању мистерија, а мени се  највише допао детектив Хари Џонсон, открива Ања и додаје да је представу одгледала у једном даху.

Одлазак Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ у  Херцег Нови остварен је на позив Хуманитарне организације Српска солидарност из Београда. Ова организација са партнерима из Црне Горе, а у сарадњи са Канцеларијом за КиМ Владе Републике Србије организује летовање за децу са Косова и Метохије у овом граду у Боки.

Деци су током боравка у Новом организовани обиласци града и крстарење бококоторским заливом, посета манастиру Савина и низ других активности.

Check Also

Немања Ђорђевић: Таленат ученика Музичке школе доказују и бројне награде

Музичка школа “Стеван Мокрањац” Приштина – Лапље Село изнедрила је многе таленте, како када су …