Главна / Вести / Косово и Метохија / Данчетовић: Није довољно да Курти на српском позове на пререгистрацију аута да бисмо се осећали безбедно

Данчетовић: Није довољно да Курти на српском позове на пререгистрацију аута да бисмо се осећали безбедно

Након синоћњег напада и рањавања деветнаестогодишњег  Немање Митровића и његовог оца Саше из Бабиног Моста, представник села Горан Данчетовић каже  да “није довољно да косовски премијер Аљбин Курти изађе и на српском језику позове Србе са КиМ да пререгиструју своја аута да би се осећали безбедно. Срби са севера гледају нас, ето ми смо пререгистровали аута и узели косовске личне карте и добили смо ову назови демократију”, каже Данчетовић.

У нападу групе младих албанаца тешко је повређен  Немања Митровић,  који је задобио убоде ножем у пределу рамена и грудног коша, а у нападу је повређен и његов отац који је покушао да га одбрани. Повређени отац и син збринути су у КБЦ у Косовској Митровици а два нападача су приведена.

Напад на Митровиће догодио се у вечерњим сатима испред локала, на само стотинак метара од породичне куће.

Представник Бабиног Моста Горан Данчетовић каже да је синоћ дошло до инцидента када је група албанских младића, која већ годинама уназад прави проблеме у селу, напала Немању Митровића и повредила га ножем, а кад је отац пришао да одбрани сина и он је повређен ножем.

“Не знам који је ово пут да напад долази од ове групе младића, али очигледно је да правосуђе и сви они који су овде задужени за безбедност, не раде свој посао”, каже Данчетовић.

Након напада, страх код мештана Бабиног Моста је приметан, а у неформалном разговору, јер из страха нису желели да говоре пред камером екипе РТВ Грачаница, рекли су да се осећају све несигурније и да расте забринутост за  безбедност деце, али и због изгубљеног поверења у полицију и правосудне органе.

Испред истог локала, пре само неколико месеци нападнут је и Немањин млађи брат Стефан.

Представник села Горан Данчетовић каже  да је и  тада било покушаја Срба из села да разговарају са старијим комшијама Албанцима да утичу на своју децу да не би долазило до оваквих инцидената, али како је рекао “очигледно да није било добре воље код комшија да се овај проблем на на тај начин решава”.

 

 

Check Also

Награда Лазар Вучковић припала Видаку Масларићу

У Грачаници су одржани  54. песнички сусрети „Лазар Вучковић“. Добитник овогодишњег признања које се додељује …