Главна / Култура / У Грачаници промовисан роман „Осмех оптуженика“

У Грачаници промовисан роман „Осмех оптуженика“

Роман „Осмех оптуженика“ промовисан у Грачаници је шпијунски трилер са измишљеним личностима, али препорука за читаоце, по речима аутора, је да се радња базира на стварним догађајима.

„На ратовима који су се одвијали ’90 година на простору Балкана, на бомбардовању СР Југославије, на страдању недужних цивила на Косову и у центру Ниша, граду из кога ја долазим 07.маја 1999.године. Ти догађаји су већ 20 година, по мом мишљењу, када је у питању општа јавност скрајнути и о њима се веома мало говори или се не говори уопште. Мени је веома драго што сам имао прилику да презентујем себе и свој рад – роман „Осмех оптуженика“ у Грачаници јер сматрам да је овом роману место овде“, казао је aутор роамна Срђан Јовић.

Овај роман промовисан је у оквиру програма Дани општине Грачаница, који је ове године био изузетно богат и разноврстан.

„Програм траје три недеље и у оквиру њега имамо много садржаја и активности. Оно што ми је посебно драго јесте то што се у склопу саме организације програма, по први пут, укључио велики број омладинских и културних организација и сви заједно смо успели да направимо добар и богат програм са много садржаја“, истакла је директорица ТОГ Сандра Ђокић.

Дани општине Грачаница почели су на Велику Госпојину, а завршавају се централном манифестацијом на празник Мала Госпојина, који се обележава као Дан општине Грачаница.

Check Also

Немања Ђорђевић: Таленат ученика Музичке школе доказују и бројне награде

Музичка школа “Стеван Мокрањац” Приштина – Лапље Село изнедрила је многе таленте, како када су …