Главна / Политика / Ђурић: У току последње припреме за учешће Србије на заседању ГС УН

Ђурић: У току последње припреме за учешће Србије на заседању ГС УН

Ускоро крећем за Њујорк, где су у току последње припреме за учешће Србије на заседању ГС УН, биће ово једна од важнијих недеља за нашу земљу, написао је на Твитеру амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

“Из позиције некога ко пуних 10 година учествује у српским делегацијама на редовним заседањима ГС УН осећам потребу да поделим и ово: списак до сада потврђених састанака предвиђених за председника Вучића и министра Селаковића импресиван је и по броју и по значају саговорника”, истакао је Ђурић.

Амбасадор Ђурић се јуче између осталог састао и са секретаром за одбрану САД Лојдом Џ. Остином Трећим.

“У 7.30 присуствовао у име Републике Србије припремном скупу Самита демократија у Стејт департменту – глобалној иницијативи председника Бајдена. У 11 у Пентагону присуствовао сам церемонији обележавања Дана ратних заробљеника и несталих у акцији. На маргинама догађаја имао краћи сусрет и разговор са секретаром за одбрану САД Лојдом Џ. Остином Трећим. У разговору сам му захвалио на подршци Програму државног партнерства Србије и Охаја, у оквиру којег смо протекле седмице у Србији угостили делегацију Националне гарде Охаја на челу са генералом Херисом, коме је председник Вучић лично уручио једно од највиших српских државних одликовања- Такође сам се осврнуо на недавне кораке које смо заједнички предузели на неговању традиција савезништва из Другог светског рата и операције Халијард, али и велике перспективе које леже пред сарадњом Србије и САД”, навео је Ђурић.

Амбасадор Србије у САД јуче се састао и разговарао са суринамским председником Сантохијем и МИП Рамдином, како је навео “потврђеним пријатељима Србије у западном делу Латинске Америке”.

“Имао сам краћи сусрет и са генсеком ОАД Луисом Алмагром, са којим разговарао о учешћу Србије на предстојећем Самиту Организације америчких држава у Перуу”, рекао је Ђурић.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Министар Гашић и амбасадор Гори исказали спремност на унапређење полицијске сарадње

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се са амбасадором Републике Италије Луком Горијем На састанку …