Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Поново сведочимо отвореним претњама и ратним покличима Аљбина Kуртија

Петковић: Поново сведочимо отвореним претњама и ратним покличима Аљбина Kуртија

“Kада се мрзитељи свега српског удруже, поново сведочимо отвореним претњама и ратним покличима Аљбина Kуртија, који је у интервјуу “Вечерњем листу” нашао плодно и погодно тло за своје ратнохушкачке претензије”, саопштио је вечерас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поводом интервјуа у “Вечерњем листу”.
Петковић у саопштењу наводи да “своју болесну опсесију ратом и сукобима Kурти очигледно не може, нити жели да сакрије,
већ се њима отворено хвали, па са сваком новом поруком сведочимо новим претњама по мир и стабилност на подручју, не само Kосова и Метохије, него и читавог Западног Балкана”.
“Оно што у свим кризама и сукобима Kуртијев помрачен ум не види, јесте да су његови напади на Србе пуни логичких грешака, кршења споразума и напослетку мржње према Србима. Док се повремено хвали како је “Србија слаба, а Kосово надмоћно” (изјава од 8. септембра), сада тврди како се Београд наоружава и демонстрира своју снагу. Истина је да је једини који има потребу да одмерава мишиће и прети сукобима да би
сакрио своју инфантилност, управо Kурти, док Београд на челу са председником
Александром Вучићем посвећено чува мир и стабилност, али чува и српски народ на Kосову и Метохији од Kуртијевих насртаја. А KиМ ће остати колевка Србије, желео то Kурти да прихвати или не”, наводи Петковић.
Он у саопштењу истиче да се нада да су његов ратни поклич из “Вечерњег листа” добро прочитали и разумели они који морају да га обуздају пре него што простор Kосова и Метохије претвори у ново жариште сукоба и натерају га да формира Заједницу српских општина и то онако како је договорено у Бриселу, пре скоро десет година и никако другачије.

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …